Szolgáltatások témák szerint

Itt tudod kiválasztani, hogy milyen terméket vagy szolgáltatást érdemes választanod, ha egy adott, babaalvással kapcsolatos téma érdekel, vagy egy alvással kapcsolatos nehézséget szeretnél megoldani.

Ha a gyermeked gyakran ébred éjszaka, akkor az erről szóló online előadást, a Békés éjszakák, vidám nappalok című könyvsorozat köteteit, illetve a Tudástár tudásanyagait javasoljuk neked.

Ha a gyermek keveset alszik napközben, gyakran ébred, kiszámíthatatlan a napirendje, akkor az erről szóló online kurzust, a Békés éjszakák, vidám nappalok című könyvsorozat köteteit, illetve a Tudástár tudásanyagait javasoljuk neked.

Ha nehezen alszik el a gyermeked, sír, tiltakozik az altatások ellen, sehogy sem tudod elaltatni, akkor az erről szóló online előadást, a Békés éjszakák, vidám nappalok című könyvsorozat köteteit, illetve a Tudástár tudásanyagait javasoljuk neked.

Ha a jelenlegi altatási módon változtatni szeretnél (el szeretnéd hagyni a cicin vagy ringatva altatást, a kiságyában vagy a saját szobájában szeretnéd altatni a gyermeked, jó lenne, ha apa vagy a nagyi is tudná altatni), akkor az erről szóló online előadást, a Békés éjszakák, vidám nappalok című könyvsorozat köteteit, illetve a Tudástár tudásanyagait javasoljuk neked.

Ha nehezen vagy nem tudod éjjel visszaaltatni a gyermeked, akkor a Tudástár tudásanyagait javasoljuk neked.

Ha ikrek altatásával kapcsolatos speciális kérdésed van, akkor a Tudástár tudásanyagait javasoljuk neked.

Ha azt szeretnéd tudni, hogy az általad tapasztalt alvásmintázat vagy szokás rendben van-e, akkor a Békés éjszakák, vidám nappalok című könyvsorozat köteteit, illetve a Tudástár tudásanyagait javasoljuk neked.

Ha többféle nehézséget is tapasztalsz a gyermeked alvásával kapcsolatban (pl. az éjszakai és nappali alvás is nehezen megy, a napirend is kiszámíthatatlan, a jól altatási módot sem találod), akkor a Békés éjszakák, vidám nappalok című könyvsorozat köteteit, illetve a Tudástár előfizetőinek igénybe vehető online szülőkonzultációt javasoljuk neked.

0-4 éves korig foglalkozunk a gyermekek alvásával, illetve azok problémáival.

Ha elhúzódó a gyermeked alvásproblémája, már sok mindent kipróbáltatok, akkor a Békés éjszakák, vidám nappalok című könyvsorozat köteteit, illetve a Tudástár előfizetőinek igénybe vehető online szülőkonzultációt javasoljuk neked.

Ha speciális a helyzetetek (eltérő fejlődésű a gyermek, valamilyen krónikus betegsége van, különleges a családi helyzet vagy körülmény), akkor a Tudástár előfizetőinek igénybe vehető online szülőkonzultációt javasoljuk neked.

Ha a válaszkész altatás témaköre érdekel, akkor a Possums Alvásprogramról szóló kurzust ajánljuk neked.

Ha a baba biztonságos altatásával kapcsolatos téma érdekel, akkor a Hogyan altassam biztonságosan a babát? című online kurzust ajánljuk neked.

Ha szerencsére nincs alvásproblémája a gyermeknek, de szeretnél felkészülni, megelőzni azok kialakulását, akkor a Békés éjszakák, vidám nappalok című könyvsorozat köteteit ajánlom elolvasásra.

Ebben az esetben a Tudástárban tudunk segíteni neked ennek megítélésében.

Kinek ajánljuk az Anya, gyere! Babaalvás Tanácsadás termékeit és szolgáltatásait?

Online előadások

1 órás tematikus, mindig egy-egy konkrét témát feldolgozó előadásokkal támogatjuk a szülőket. Az előadások élőben és még korlátozott ideig felvételről tekinthetőek meg. Az előadások végén a témához kapcsolódó kérdéseket is fel lehet tenni, élőben.

Az éjszakai ébredésekről szóló előadáson a babák és a kisgyermekek éjszakai ébredéseinek okait, életkori sajátosságait és következményeit vesszük sorra, illetve – amennyiben a megébredések alvásproblémának tekinthetőek – a megelőzés, a megoldás lehetőségeit. Emellett az éjszakai gondoskodásról is esik szó az előadáson.

A Máshogy szeretném altatni a gyermekem című előadáson az alvási szokások megváltoztatásának válaszkész módjait járjuk körbe, gyakorlati példákon keresztül, sírni hagyás nélkül, a baba igényeit, fejlődését, temperamentumát szem előtt tartva.

A Ha nem megy a baba altatása… című előadáson az altatási nehézségek témakörét járjuk körbe, a sírós, elhúzódó altatások okait és kivédésének lehetőségeit megnézve.

Az előadások témái egymáshoz is kapcsolódnak, illetve kellő alapossággal járják körül az adott témát, mindig az előadáson részt vevők egyéni kérdéseire, érdeklődésére szabva a konkrét előadás anyagot.

Az online előadásokat azoknak ajánljuk, akik

 • egy-egy konkrét téma (éjszakai ébredések, máshogy szeretném altatni a babát, altatási nehézség) iránt érdeklődnek,

 • szeretik az előadás formát és nem szeretnének élethosszig tartó hozzáférést a tudásanyagokhoz,

 • nincs szükségük részletes, személyre szabott szakmai tanácsokra,

 • most ismerkednek a témával.

részletek

Dr. Dénes Ivett: Békés éjszakák, vidám nappalok című könyvsorozat

2 kötet és egy munkafüzet segíti a szülőket.

Az első kötet a 0-4 éves gyermekek alvásának jellemzőiről, fejlődéséről szól. Ez a kötet abban segíti a szülőket, hogy a babájuk vagy kisgyermekük alvását tudják támogatni, megértsék, milyen életkori jellemzők határozzák meg, hogyan is alszanak a gyermekek és mik a reális elvárások a kicsik alvása kapcsán.

A második kötet a leggyakoribb, a korosztályt érintő alvási nehézségekről, azok okairól, kialakulásuk menetéről és a lehetséges megoldásokról szól. Ilyen probléma lehet a túl gyakori éjszakai ébredés, a túl rövid nappali alvások, a napirendi gondok, az elalvás vagy altatás nehézségei vagy az a probléma, amikor az adott altatási mód már nem működik, így változtatásokra van szükség.

A kötetekhez tartozó munkafüzet kiegészítő tudást ad a babák temperamentumáról, alvásnaplók segítségével az életkorra jellemző napirendekről, az elalvás előtti rutin gyakorlati lehetőségeiről, vagy az éjszakai ébredések jellemzőiről.

A 3 kötet összességében több, mint 700 oldalnyi tudást biztosít, mely ma Magyarországon a legrészletesebb, magyar szerző által írt, tudományos igényességű könyvsorozat a témában. A könyvek fejezetei külön-külön is teljes képet nyújtanak, így konkrét életkorok vagy alvási nehézség típus szerint vannak csoportosítva az információk.

A könyveket azoknak ajánljuk, akik

 • olvasás útján, rendszerezett, logikusan felépített módon szeretnék megszerezni a babák és a kisgyermekek alvásának jellemzőiről és az alvásproblémákkal kapcsolatos tudást,

 • emellett pedig nincs szükségük szakmai segítségnyújtásra, nem szeretnének kérdezni,

 • évekig szeretnék forgatni a könyvet.

részletek

Anya, gyere! Tudástár

A Tudástár gyakorlati példák, konkrét témák szerint dolgozza fel a babák és a kisgyermekek alvásával kapcsolatos tudásanyagot, kicsit más tematika alapján, mint a könyvsorozat, extra témákat (ikrek, napirend váltás, speciális alvásproblémák) is jobban kibontva.
A tudásanyagok itt változatos formában érhetőek el, előadások, Facebook élő adások, online tréningek, hanganyagok, cikkek, esettanulmányok formájában. Mindez egy tagsági oldalra történő belépés után érhető el. A Tudástár egy előfizetéses szolgáltatás, melynek szolgáltatásait addig lehet igénybe venni, amíg az előfizetés aktív. A Tudástár előfizetőinek lehetőségük van bármikor és bármennyiszer kérdéseket feltenni a Tanácsadás szakembereinek, illetve külön díj ellenében online szülőkonzultációra is jelentkezni.

A Tudástár nyújtotta szolgáltatásokat azoknak a szülőknek ajánljuk, akik

 • szeretik a gyakorlati példákat, esettanulmányokat,

 • nem ragaszkodnak a teljesen strukturált tartalomhoz,

 • előadásokból, hanganyagokból szeretnek tanulni, és nem bánják, ha csak addig érik el ezeket, amíg fizetik a havidíjat,

 • illetve szeretnének rendszeresen tanácsot is kérni, konzultáción is részt venni.

részletek

Online kurzusok

A tematikus online kurzusok egy-egy alvással kapcsolatos téma részletes kidolgozását tartalmazzák.

A Napirend Mesterkurzus a napirendi nehézségek megoldásában és a baba vagy kisgyermek számára ideális napirend kialakításában segít.
A Hogyan altassuk a babát? című kurzus az ideális altatási módokat, körülményeket tisztázza, illetve az altatási nehézségek (nem alszik el, nehezen alszik el a baba, sír az altatásnál) megoldásában segít.
A Hogyan altassuk biztonságosan a babát? című kurzus a bölcsőhalál és az alvás közben előforduló balesetek megelőzésében segít.
A Hogyan toljuk el a gyermek napirendjét? című kurzus a napirend eltolásáról szól, 6 hónapos kortól kisiskolás korig.
A Possums Alvásprogramról szóló kurzus egy nemzetközi elismertségnek örvendő válaszkész szemléletű, tudományosan bizonyított hatékonyságú alvásprogramot mutat be, mely segít a szülőknek átvészelni az éjszakákat és élvezetessé tenni a nappalokat.

Az online kurzusokat azoknak a szülőknek ajánljuk, akik

 • élethosszig tartó hozzáférést szeretnének a tudásanyagokhoz,

 • speciális téma iránt érdeklődnek, melyek nagy része nem található meg a könyvsorozat köteteiben, vagy a Tudástárban.

részletek

Online szülőkonzultáció

50 és 80 perces Skype konzultációk, kizárólag Tudástár előfizetőknek, külön díj ellenében.

A beszélgetés során egy összetett alvásprobléma is átbeszélhető, el lehet indulni a nehézség megoldása felé. A konzultáció szerves részét képezi a Tudástár témához kapcsolódó tudásanyaga, illetve az utánkövető beszélgetések az előfizetői felületen. A konzultációra hétköznap, munkaidőben van lehetőség, korlátozott időpontokban, a konkrét részletek a Tudástár előfizetőinek fenntartott tagsági felületen érhető el, a konzultáció díja nincs benne a Tudástár előfizetési díjában, külön fizetendő. A beszélgetések során bármilyen, nem orvosi eredetű alvási nehézség felmérésére lehetőség van, illetve a probléma megoldásához személyre szabott tanácsok is kérhetőek. Szükség esetén újabb időpont foglalására is lehetőség van, ennek egyetlen feltétele az aktív előfizetői tagság megléte.

Az online szülőkonzultáción való részvételt azoknak ajánljuk, akik

 • szakértői segítséget szeretnének igénybe venni, face to face konzultáció formájában.

 • átbeszélnék az alvási nehézséget egy alvás tanácsadó szakemberrel,

 • sok kérdést szeretnének feltenni vagy összetettnek tartják a problémát.

Részletek