Mit kell rólunk tudni?

Dr. Dénes Ivett vagyok, orvosként végeztem, csecsemő-szülő kapcsolati konzulens diplomával is rendelkezem, önkéntes szoptatási segítő vagyok. Szólíts nyugodtan Ivettnek, és ha nem bánod, akkor tegeződjünk.

Baba- és kisgyermek alvás tanácsadással segítem azokat a szülőket, akik sírni hagyás nélkül szeretnék elérni, hogy a gyermekük jól aludjon. Kizárólag tudományos alapokon nyugvó, bizonyított, válaszkész módszerekkel foglalkozom, a legújabb szakmai ajánlások alapján, szoptatástámogatással és a biztonságos kötődés szempontjait szem előtt tartva. Cikkekkel, hasznos tanácsokkal és gyakorlati összefoglalókkal támogatom az Anya, gyere! Babaalvás Tanácsadáshoz forduló szülőket. 0-4 éves korig foglalkozunk a Tanácsadásnál a gyermekekkel.

Hogyan lettem alvás tanácsadó?

Az életem kisfiam születésekor vett új fordulatot. Az addigi rohanó életmódot felváltotta egy csendesebb időszak, a szülővé válás időszaka. A várandóságom alatt elolvastam minden népszerű gyermekneveléssel foglalkozó könyvet, és sokat beszélgettem újdonsült és sokgyermekes anyukákkal az anyaságról. Úgy éreztem, hogy a frissen begyűjtött információk és a több éves gyermekkórházakban eltöltött tapasztalat után engem nem érhet meglepetés.

Hát tévedtem! Kisfiam tudott újat mutatni. 🙂

Már újszülött korától alvásgondokkal küzdöttünk. A kórházban töltött három éjszakát végigsírta, bíztam benne, hogy majd az otthon nyugalma segít. Nem így lett, az éjjeli ébredések, a nappali nyűgösség, a kaotikus napirend, a kevés alvás folytatódott. Minden praktikát, trükköt kipróbáltam, semmi nem segített.
Ekkor kezdtem el jobban beleásni magam a gyermekkori alvásproblémák világába. Egyetemi tanulmányaimat és orvosi tapasztalataimat alapul véve kezdtem bele a kutatómunkába. Számtalan tudományos cikk, kutatás, szakkönyv elolvasása, szakértői konzultációk és sorstárs anyukákkal folytatott tapasztalatcsere után világossá vált, hogy milyen bonyolult rendszer is a babaalvás világa. Mennyi apró, de fontos tényező tudja megzavarni a kicsik álmát. Lassan felismertem, hogy hogyan segíthetek a gyermekemnek jobban aludni.

Kisfiam ma már jól alszik. 🙂

És innen már nem volt visszaút: először a barátnőknek segítettem megoldani a babáik alvási nehézségeit, aztán a barátnők barátnői következtek. 🙂

Majd újabb egyetemi diploma, csecsemő-szülő kapcsolati konzulens is lettem, elkészültek a hiánypótló könyveim, és ez lett a hivatásom.

A sok pozitív visszajelzés és az az elégedett mosoly, amit a kipihent, jól alvó babák és kiegyensúlyozott anyukáik arcán láttam, arra ösztökélt, hogy létrehozzam ezt az oldalt. Mindez közel 10 éve történt. Azóta a nagy fiam céltudatos gyerkőccé vált, és megszületett a kisebbik fiam is, aki már a kezdetektől jól alszik. 🙂

Hiszem, hogy minden kisbabánál kialakíthatók azok az alvási szokások, melyek segítségével visszakapják a családok a nyugodt éjszakák és a kiegyensúlyozott nappalok békéjét.

Személyes küldetésem, hogy minél több édesanya és édesapa megismerhesse azt a tudást, amivel biztosítani tudják gyermekük nyugodt álmát, mindezt szenzitív, válaszkész, a biztonságos kötődést támogató megoldásokkal.

Az Anya, gyere! Babaalvás Tanácsadás jelenleg már több külső szakértőt is foglalkoztat, együtt segítve a gyermekek jó alvását. Itt találod őket–>>

Itt találod, milyen szolgáltatásokat tudsz igénybe venni nálunk:

Ha egyedül is boldogulsz:

Cikkek

Számos cikket találsz itt a babák és a kisgyermekek alvásáról, a reális elvárásokról, a babák alvásának fejlődéséről, az alvási nehézségek okairól, fajtáiról és a gyermekek alvásának támogatásáról.

MEGNÉZEM

Ingyenes anyagok

Ingyenesen letölthető összefoglalók, tesztek a babák éjszakai ébredéseiről, a rövid nappali alvásairól, illetve arról, vajon jól alszik-e a babád – csak add meg az e-mail címed és küldjük is az anyagokat!

Letöltöm

Könyvek

A legátfogóbb, nagy sikerű, hazai szerző által írt gyakorlati kézikönyv-sorozat, benne számos bababarát megoldással, esettanulmánnyal, 0-4 éves korig, 2 kötet, 1 munkafüzet és számos online összefoglaló formájában.

ÉRDEKELNEK A KÖNYVEK

Tevékenységünk számokban:

0
Munkaóra
0
Könyvolvasó
0
Egyénileg támogatott család
0
Tudásanyag
0
Olvasó

Itt találkozhattunk már:

Visszajelzések:

Örökké hálás leszek a könyvedért és a tanácsaidért, 2 nappal ezelőtt a 14 hónapja legalább ötször ébredő lányom 9.5 órát aludt egyhuzamban. Csoda…

Nyírő-Székely Melinda

Ajánlom a könyvet minden kezdő szülőnek és azoknak is akiknek már meglévő problémájuk van alvás ügyben és megoldást keresnek. Csak azt bánom, hogy nem találtam meg hamarabb, de a következő gyerekemnél, mint a biblia fog szolgálni nekem és a kezdetektől nálam lesz, mert hiszem, hogy nem a szerencsén kell múlnia, hogy jól alszik-e egy gyermek.

Szivák Nikoletta

Végre egy szakember, aki nem engem hibáztatott, amiért a kisfiam cicin alszik el. Köszönöm, Ivett a segítséget, már mindenki jól alszik a családban.

Péter Ágnes, Budapest

Rendkívül szkeptikus vagyok a gyerekneveléssel kapcsolatos szakirodalommal és megmondókkal kapcsolatban. Tettem már le nem egy könyvet azért, mert nem összeegyeztethető csak néhány gyerek helyzetével, személyiségével, és természetesen az én kisfiam nem tartozott közéjük. Ám ezt a könyvet végig elismeréssel és egyetértéssel forgattam. A változás azonnal látható volt, és helyreállt a béke a családunkban.

Molnár Viktória

Tényleg minden anyának ajánlom a könyvet. Mert az interneten sok minden információ megtalálható, de sok időben telik összegyűjteni és összekötni dolgokat. A könyvben minden infó egy helyen található, sok hasznos tanáccsal és példákkal együtt. A könyv egy „must have” dolog.

Vojnić Bojana

Első gyermekes anyaként rengeteg segítséget nyújtott. Sokáig szemeztem a könyvvel, és már bánom is, hogy nem rendeltem meg hamarabb. Kevesebb, mint egy hét alatt sikerült a 2-3-4 napirendhez hozzászoktatni a 10 hós babánkat, miközben igazából nem is volt eddig „napirendünk”. A következő lurkónál már az elejétől követni fogom a jó alvási szokások kialakítsa érdekében a tanácsokat.

Rocsik-Juhász Anikó

“Mindenekelőtt szeretném elmondani, hogy kiválónak tartom a könyvet. Tudományos alapokon nyugszik, mégis közérthető, rendszerszintű gondolkodásmódjával könnyen tudok azonosulni, nem csak a praktikákra fókuszál. Ajánlani fogom a barátainknak is.”

Kertész F. Marcsi

“Végre egy szerző, aki nem tör pálcát a fejünk felett!!!! Köszönet érte! Engem rettenetesen zavart, hogy a korábban – a kevés és drága szabadidőmben(!!!) – olvasott, szupermenő könyvektől csak egy nagy adag “rosszul csinálod” fejmosást kaptam… A problémákra adott javaslatok pedig semennyire sem voltak rugalmasak. 
Ezt a könyvet jó kedvvel olvasom, nagyon tetszenek a javaslatok, a példák, illetve, hogy a tanácsaiddal teret adsz a saját igényeim és a kreativitásom kibontakoztatásának is.”

Kraszkó Emese

“Nagyon – nagyon tetszett a könyv felépítése és főleg a tartalma és úgy érzem tényleg hasznos tanácsok vannak benne. Azért vettem meg, mert teljesen felborultak a most 6 hónapos, eddig jó alvó babánk éjszakái, de a könyv olvasgatása után, rájöttem, hogy egyelőre semmit nem rontottunk el, hanem a nagy meleg és fogzás kezdete, külső zajforrások okozzák a gyakoribb ébredéseket. Viszont a jövőre nézve is találtam benne olyan információkat, amit már most úgy fogok alakítani tudatosan, hogy biztosan el tudjon aludni majd később a babánk egyedül is. “

Veronika

“A könyvben leírtak rávilágítottak azokra a döntéseimre, illetve azokra a körülményekre, amik a gyermekem elalvási nehézségeit okozták, ezáltal segítséget is kaptam ahhoz, hogy a gyermekem nehezen elaltatható babából könnyen elalvó babává váljon.”

Zsuzsa

“A Gyermekvállalás előtt állóknak kötelező olvasmány.”

Noémi

“Olvasás közben nem éreztem azt, hogy rossz anya vagyok, inkább azt, hogy van még hova fejlődnöm, s itt van ehhez némi iranymutatas.”

Kata

“Számomra választ adott a könyv az alvástudományròl.”

Kriszti

“Csodát tett a könyv pár nap alatt, majd a Facebook csoportban is kaptam tippeket, így már tényleg sokkal békésebbek az éjszakák, és vidámabbak a nappalok :)”

Eszter

“Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet aki nem sírva szeretné altatni illetve aludni tanulni babóját. Több megoldást kínál így mindenki talál benne hasznos tippeket. Klassz könyv ;)”

Judit

A könyv kötelező olvasmány minden olyan szülőnek, aki szeretné megérteni és ezzel elfogadni gyermekét egy nehéz, olykor kilátástalan időszakban, hogy ezzel csökkentsék a mindkét oldali frusztrációt.

Dr. Weingärtner Adrienn

Szeretném elismerésem kifejezni a könyv megírásához! Úgy érzem óriási munka áll mögötte.

Eddig csak átlapoztam a könyvet, bele-bele olvasgattam itt-ott. Most a 40. oldalon tartok csupán. Azt gondolom, hogy nagyon jól „megkomponált” egy könyv. Érződik az alapos átgondolás, felépítés és az olvasóbarát szerkesztés.

Tetszik a humor. Nagyra értékelem az őszinteséget. Kétségtelen, hogy egyedi stílusa van a könyvnek. Szó-mi-szó: frankó kis könyv 🙂

Lili kislányom eleget alszik (idáig), nem úgy, mint én. Képtelen vagyok szakítani az esti olvasással. Valahogy mindig a kezeim közé akad egy érdekes könyv, mint pl. a Békés éjszakák, vidám nappalok. 🙂

 Sok sikert szeretnék kívánni a gyógyító orvoslásához és a további munkájához!

Megyimori József (12 hetes kislány bazira boldog édesapja 🙂