A szállítási feltételek 2024. 03. 28-ától változnak, egyrészt a kiszállítást végző partnerek árváltoztatása, másrészt a postai szolgáltatások nyújtásának részletes szabályait tartalmazó 335/2012. (XII. 4.) Korm. rendelet (Postai kormányrendelet) módosításának kapcsán.

A könyv kiszállítása a Webshopiroda logisztikai közreműködésével történik. A szállítást alapvetően a GLS Futárszolgálat nyújtja, de az MPL házhozszállítási opciója is kérhető 2024. 03. 28-ától, adott keretek és feltételek mentén.

GLS Futárszolgálat általi szállítás menete: A munkanapokon délelőtt 10 óráig befutott, és bankkártyás, illetve átutalásos fizetési opció esetén ki is fizetett megrendelések még aznap csomagolásra és átadásra kerülnek a futárszolgálat felé, akik a következő 1-2 munkanapra vállalják belföldre a kiszállítást. A futárszolgálat és a logisztikai szolgáltató által elkövetett hibák és mulasztások okán bekövetkezett csúszásért vagy sikertelen kézbesítésért nem a weboldalak üzemeltetője felel. A kiszállítással kapcsolatos ügyintézést a GLS Futárszolgálat elérhetőségén lehet megtenni, a futárszolgálat sms és e-mail értesítést küld a kiszállítás részleteiről. A kiszállítás díja Magyarországra bruttó 1990 Ft, melyet alapesetben a vevő áll. Nagyobb mennyiség rendelése esetén vagy időszakos akciók keretében a szolgáltató átvállalhatja vagy csökkentheti a kiszállítás díját. A díjváltoztatás jogát fenntartjuk. Az utánvétes fizetési módnál a szállítási költségen kívül plusz 300 Ft kezelési költséget számolunk fel. Több könyv rendelése esetén, előre történő fizetéskor a magyarországi kiszállítás ingyenes a GLS Futárszolgálat esetében, a pontos részleteket a megrendelő űrlapot találod.

Külföldi címre szállítás kapcsán kizárólag a GLS Futárszolgálat érhető el, az alábbi feltételekkel vállaljuk a szállítást:

Az alábbi országokba kérhető a könyv kiszállítása. A szállítást a GLS Futárszolgálat vagy annak alvállalkozója végzi, alapesetben 2-3 munkanap alatt. A megrendelést külföldi szállítási cím esetén csak bankkártyás fizetés vagy előreutalás esetén tudjuk fogadni, utánvétre nincs lehetőség.

5500 Ft-os szállítási költséggel az alábbi országokba:

 • Ausztria
 • Csehország
 • Horvátország
 • Románia
 • Szlovákia
 • Szlovénia

6600 Ft-os szállítási költséggel:

 • Belgium
 • Hollandia
 • Lengyelország
 • Luxemburg
 • Németország

MPL Futárszolgálat általi szállítás:

Ezen szállítási mód esetén belföldi (magyarországi) szállítási címre kérhető kiszállítás, kizárólag előrefizetés esetén (bankkártya vagy előreutalás). A szállítási díj a Magyar Posta Zrt. által meghatározott 1990 Ft, melyre 2500 Ft kezelési díj rakódik. A kezelési díj a Magyar Posta Zrt. és a GLS Futárszolgálat logisztikai központnak adott eltérő árszabásából, a Posta szerződésében meghatározott mennyiségi kötbér kockázatából, illetve az extra ügyintézés költségeiből tevődik össze. Ezen kezelési díj a GLS Futárszolgálat választása esetében nem kerül felszámításra. Az MPL kiszállítás határideje 1-10 munkanap között változhat, ennek az az oka, hogy a Posta nem veszi fel minden munkanap az elkészített csomagokat a Logisztikai Központból. Nagyobb mennyiség rendelése esetén vagy időszakos akciók keretében a szolgáltató a törvényi kötöttségek miatt nem csökkenti vagy vállalja át a kiszállítás díját az MPL Futárszolgálat választása esetén. Az eddigi tapasztalatok alapján az MPL kiszállítást a törvényi kötelezettségek miatt elérhetővé tesszük, de minőségi problémák (sérült csomag, kiszállítási időablak) és a kiszállítás magasabb költsége miatt nem ajánljuk.

Csomagautomatába, csomagpontra, más futárcég által történő kiszállításra, és személyes átvételre nincs mód.

A megrendelt könyvet vagy könyveket kartondobozba csomagolva szállítjuk ki. A futárnak történő átadást dokumentáljuk a rendszerben és erről e-mailben értesítést küldünk. Ettől az időponttól számítva a csomag kiszállításának, épségének, célba juttatásának felelőssége a futárszolgálatot terheli. Ez abban az esetben is fennáll, ha a vásárló nem kapta meg vagy nem olvasta az elektronikus levelünket a futárszolgálatnak történő átadásról. A futárszolgálat a saját belső szabályzata szerint küld értesítést a kiszállítás idejéről és részleteiről. Amennyiben a kiszállítás a vásárló vagy a futárszolgálat hibájából nem valósul meg, a csomag visszakerül a logisztikai központunkba. Ebben az esetben az ismételt kiszállítást csak a kiszállítási költség újbóli megfizetése esetén tudjuk vállalni. Vagy a vásárló élhet az elállás jogával. A weboldal tulajdonosa nem vállal felelősséget a vásárló hibájából történő sikertelen átvétel miatti extra költségekért.

A szállítás módja kiválasztásának folyamata:

A könyvek megrendelő űrlapján a GLS Futárszolgálat az alapértelmezett, az űrlapokon beállított kondíciók mentén.

Ha a vásárló ehelyett az MPL Futárszolgálatot kéri, e-mail írásával (info@anyagyere.hu) jelezheti ezen igényét, a megrendelés leadása után késedelem nélkül. Az MPL Futárszolgálat választása kapcsán felszámolt kezelési költséget és a két futárszolgálat szállítási díja közti árkülönbséget a vásárlónak átutalással kell rendeznie, a csomagküldés ezen összeg kifizetése után valósítható meg.

Amennyiben a vásárló a megrendelés során ezt az igényét nem jelzi késedelem nélkül, a kiszállítás az alapértelmezett, kedvezőbb díjazású GLS Futárszolgálattal valósítjuk meg. A vásárló ezen rendelkezést a megrendelés során az Általános Szerződési Feltételek elfogadásával tudomásul veszi.