Az Anya, gyere! Babaalvás Tanácsadás szakértői

Dr. Dénes Ivett
Dr. Dénes Ivettbabaalvás tanácsadó, baba-mama kapcsolati szakember

Szia! Dr. Dénes Ivett vagyok, orvos és kétgyermekes anyuka, szülő-csecsemő kapcsolati konzulens, önkéntes szoptatási segítő, a Békés éjszakák, vidám nappalok című bestseller könyvsorozat írója, az Anya, gyere! Babaalvás Tanácsadás alapítója, vezetője.

A nagyobbik fiam születése után kezdtem el behatóan foglalkozni a babák alvásának titkaival, mert mindenképp segíteni szerettem volna a fiamnak jól aludni. Megéltem a kialvatlanság, az elkeseredettség, a tehetetlenség hullámvölgyeit, de nem adtam fel, nem vártam a csodára, helyette addig kerestem, kérdeztem, kértem és kutattam, amíg megtaláltam a megoldást a saját problémánkra, és közben rengeteg ismeretet gyűjtöttem a babák és a kisgyermekek alvásáról.

Gyermekkórházakban szerzett orvosi tapasztalatomra alapozva, és a babák és kisgyermekek alvási nehézségeiről a legátfogóbb ismereteit adó baba-mama kapcsolati szakemberként lassan egy évtizede segítem a kisgyermekes szülőket abban, hogy gyermekeik jobban aludhassanak. Szakmai tapasztalataimat, tudásomat blogcikkek, tanulmányok, előadások, online és egyéni kurzusok formájában osztom meg a kisgyermekes szülőkkel. Az elmúlt években több, mint százezer babának és szüleiknek segítettem jobban aludni.

Szakmai végzettségek, továbbképzések:

 • Semmelweis Egyetem, orvosdoktori diploma, summa cum laude minősítés

 • Pázmány Péter Katolikus Egyetem, csecsemő-szülő kapcsolati konzulens diploma, kitüntetéses minősítés

 • Önkéntes szoptatási segítő – Anyatejút

 • Kapcsolódó nevelés szakembereknek – szakmai továbbképzés

 • A mesterséges megtermékenyítéstől a szülés utáni depresszióig. A szülészet pszichológiai-pszichiátriai problémái és terápiás eszköztára – akkreditált továbbképzés

 • A csecsemő/kisdedkori funkcionális zavarok eredete és gyógyítási lehetőségei a perinatális tudomány és a szülő/csecsemő pszichoterápia fényében – akkreditált továbbképzés

 • A hiperaktivitás-figyelemzavar viselkedésterápiája – akkreditált továbbképzés

 • Regulációs zavarok – előzmények és hatások című konferencia

 • I. Magyar Tudományos Mindfulness Konferencia

 • Online Laktációs Konferencia

 • Első Nemzetközi PECMH Konferencia (Lelki Egészség a Perinatális Időszaktól a Kora Gyermekkorig – Prevenció és Klinikai Gyakorlat)

 • Magyar Gyermek-gastroenterológiai Társaság Kongresszusa

 • Aktuális problémák és új lehetőségek a csecsemő-és gyermektáplálásban a 21. század elején – Konferencia

 • Autogén tréning – gyakorlati workshop

 • Az alvásfüggő légzészavarok – szakmai továbbképzés

 • Az alvászavarok kivizsgálása és kezelése, diagnosztikus és terápiás lehetőségek

Itt találkozhattunk már:

Dr. Domokos Kata
Dr. Domokos Katalife-, karrier és business coach, viselkedéselemzés szakértő

Szia!

Domokos Kata life,- karrier,- és business coach, PersonalGuide viselkedéselemzés szakértő vagyok.

2015. óta támogatom a hozzám forduló édesanyákat abban, hogy megtalálják az egyensúlyt életszerepeik között és ne kelljen választaniuk aközött, hogy jó anyák, jó társak vagy épp jó munkaerők legyenek. A Semmelweis Egyetem 2. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján két évig vezettem a koraszülő anyukák támogató csoportját.

Egyéni konzultáción, csoportos coaching alkalmakon, workshopokon, online tanfolyamokon és az előfizetői klubomban a gyermekes léttel járó, tipikusnak mondható élethelyzetek, elakadások megoldásában segítem ügyfeleimet, elsősorban stresszkezelés, dühkezelés, békés önérvényesítés, időmenedzsment, munka és magánélet egyensúlyának megteremtése terén.

Hogyan kezdtem ezzel a témával foglalkozni?
Már gyermekkoromban vonzott a pszichológia, az emberi lélekkel való foglalkozás. A városi könyvtár teljes pszichológia részlegét elolvastam a gimnáziumi évek alatt. Aztán végül mégis a jogi egyetemet választottam.

Tudatosan terveztem az életemet, szépen felépített úton haladtam előre: tanulás, nyelvvizsgák, jogi diploma, első munkahely, párválasztás, házasság. És aztán… aztán megszületett az első gyermekem. És itt minden megváltozott. Amiben addig hittem, az elvek, amik szerint éltem, hirtelen kicsúszott a lábam alól.

Nem tudtam előre tervezni, megszűnt az intim szférám, bedaráltak a kisbabás mindennapok, beszűkült a világ.

S noha csodálatos élmény anyává válni, egy idő után hiányozni kezdtek a szellemi kihívások, az értelmes felnőtt párbeszéd, a kapcsolódás az anyaságon túli életemhez.

Egyensúlyt kellett találnom ebben a gyakran káoszos helyzetben az életszerepeim között, mert szerettem volna jó anya, jó társ lenni úgy, hogy közben önmagamat sem veszítem el…

Ám a hagyományos családmodellbe nem tudtam beszuszakolni magamat. Újra kellett gondolnom, mi az, amire igazán vágyom, mi az, ami a mi életünkben működhet. Amiben hittem az a közös szerepvállalás szülőként, a családi munkamegosztás, nem akartam „csak” gyermekével otthonlévő anyuka lenni és nem akartam, hogy a párom „csak” a kenyérkereső legyen a családban.

Így előbb a saját magamat találtam meg újra, majd elkezdtem az édesanyák megoldásfókuszú támogatásával foglalkozni, azóta folyamatosan tanulok, blogolok, segítem a hozzám forduló anyákat, hogy jól érezzék magukat anyaként, dolgozó nőként, társként egyaránt.

Itt találkozhattunk már:

Bojti Andrea
Bojti Andreaklinikai gyermek- és ifjúságpszichológus, család- és párterapeuta jelölt

Bojti Andrea klinikai gyermek- és ifjúságpszichológus, család- és párterapeuta jelölt, két gyermek édesanyja vagyok.

Több, mint 10 éve dolgozom gyermekpszichológusként a Heim Pál Gyermekkórházban és magánpraxisomban.

2011 óta írom a Gyermekpszichológus BLOG-ot. Az eleinte hobbiként indult oldal mára megújult és több tízezer fős követőtáborrá növekedett. Célom, hogy a gyermekpszichológia szemléletét minél szélesebb körben megismertessem a szülőkkel. Ez a gondolkodásmód megtanít komplexen gondolkodni a gyermekek lelkivilágáról, pszichés problémáiról és segít eldönteni, mikor van szakmai segítségre szükség.

2020-ban elindultak online kurzusaim, melyek ebben a szellemiségben támogatják a családokat egy-egy adott élethelyzetben.

Szakértőként rendszeresen találkozhatsz velem a médiában is. Legtöbbször az RTL Klub műsoraiba hívnak (Fókusz, Reggeli és a Híradó), de többször voltam már Jakupcsek Gabriella vendége és a Családbarát műsorban is rendszeresen szakértőként kérdeznek.

Itt találkozhattunk már:

Andrea weboldala: https://www.bojtiandrea.hu

Lénárd Orsi
Lénárd Orsiszülésfelkészítő, babamasszázs oktató, szülő-csecsemő konzulens

Lénárd Orsi vagyok, 3 gyermekes anya, szülésfelkészítő, babamasszázs oktató és szülő-csecsemő konzulens. Mindig is előszeretettel és érdeklődéssel fordultam a várandósság, a szülés és a kisbabás élet történései és témái felé. Ebben meghatározó volt a saját gyerekeim születése körüli időszak, ami sok örömöt és bizony számos kihívást is hozott magával. Szerettem a várandósságot, három szép szülésélményben volt részem és élveztem a gyerekekkel otthon töltött időszakot. Harmadik fiam születése után 2008-ban szüléskísérő dúla lettem, és ezzel egy időben beiratkoztam a Károli Gáspár Egyetem mentálhigiéné szakára, hogy jól megalapozott tudással segíthessem a hozzám forduló anyákat és családokat. Ezután kismamamasszőr és babamasszázs oktató lettem, és befejeztem a 2 évig tartó dúlaműhelyt is. Az elmúlt 13 évben több száz kisbaba születésénél voltam jelen dúlaként, és sok-sok édesanyát és édesapát készítettem fel a szülésre és a szülőségre. A saját életemben és a munkám során is azt tapasztaltam, hogy a baba megszületése utáni hónapok, évek az örömök mellett próbatételeket is rejtenek magukban. Az anyává és apává válás nem varázsütésre történik, és az újszülöttel való összehangolódás, vagy később a kisgyerekek fejlődése – különösen amikor abban nehézségek, döccenők vannak -, megterhelő lehet a szülők számára. Azért, hogy ezekben a helyzetekben is a 0-3 éves korú gyereket nevelő családok mellett állhassak, elvégeztem az ELTE szülő-csecsemő konzulensi képzését. Amiben számíthatsz rám: szülésfelkészítés csoportos és egyéni/páros konzultáció formájában, babamasszázs oktatás, baba-mama-apa kapcsolati kérdések (sírás-megnyugtatás, alvás-altatás, evési-etetési nehézségek, viselkedési és  érzelemszabályozási problémák, dackorszak kihívásai) illetve a szülésélmény feldolgozása.

Itt találkozhattunk már:

Orsi weboldala: https://lenardorsi.hu

Bocskainé Irci
Bocskainé IrciIBCLC laktációs szaktanácsadó és csecsemős nővér

Bocskainé Irci vagyok, IBCLC laktációs szaktanácsadó és csecsemős nővér vagyok, 2 gyermekes édesanya, boldog feleség, támogató férjjel. Végletekig hiszek a jóban és nagyon pozitív szemléletű vagyok!

Egészségügyi szakember vagyok, így a kompetenciáimat pontosan tudom és betartom. Ismerem mi az élettani, mi a kóros, amennyiben szükséges, megfelelő szakemberhez irányítom a hozzám forduló édesanyákat.

Elkötelezett vagyok a személyre szabott, magas minőségű ellátás irányában.

Feladatom úgy segíteni, hiteles, naprakész információt adni, hogy az adott család a legmegfelelőbb döntést tudja hozni, az adott élethelyzetben. Támogatni, elfogadni és kísérni, ameddig szükségük van rá.

2007 óta dolgoztam a Telki Magánkórház szülészetén, 2017- sikeres nemzetközi vizsgát tettem, így jogosulttá váltam a legmagasabb, professzionális szintű laktációs szaktanácsadó, IBCLC titulusra.

2019 tavaszán elkezdtem a magánpraxisomat a Czeizel Intézetben, ahol szerdánként laktációs szaktanácsadást tartok, mellette a Dr. Rose Magánkórházban igény szerint meglátogatom a már megszült édesanyát és kisbabáját.

Az Életkezdet Szakmai Egyesület alelnöke vagyok.

Minden szoptatással felmerülő problémával természetesen szívesen foglalkozom. Amikben eddig a legnagyobb gyakorlatot szereztem:

-várandósok felkészítése a szoptatásra – érintve a szülést, császárt, vajúdást, érzékenyítve, információt átadva az ideálisra való törekvéssel

-az újszülött és a gyermekágyas időszak szépségei, nehézségei – akár szoptatás, akár altatás, kakilás, aluszékonyság, sok sírás, pótlás adás, édesanya hangulatingadozása kapcsán

-elválasztás/elválasztódás/apasztás – szükséges-e, tényleg ezt szeretné-e az anya, van-e másik út, hogy kezdjük el, hogyan folytassuk stb.

-mellgyulladás – minden vélt és valós mellgyulladást a teljes gyógyulásig végig kísérem az édesanyát.

Itt találkozhattunk már: