• Gyakran ébred a babád éjjelente?

 • Aggódsz, hogy nem tudja kialudni magát?

 • Nehezen alszik vissza?

 • Te is kialvatlan vagy?

 • Nappal sem tudod könnyen elaltatni?

Ez attól is függ, milyen mértékű a nehézség.
De a mértéktől függetlenül mindig tudsz tenni azért, hogy a babád és te is jól aludhassatok, ahogy csak a helyzet engedi.

Tudom. Sokat hallottál a sírni hagyásról, ezt tanácsolják neked úton-útfélen. Szerencsére nem csak ez az út létezik. A sírni hagyásos metódusok helyett modern, tudományos, válaszkész alvásprogramok is kidolgozásra kerültek, nemzetközi kutatócsoportok által. Persze, erről mélyen hallgatnak azok, akik az alvástréninget javasolják neked. Mert vagy nem is hallottak róla, vagy érthető módon rontaná az üzletüket.

Az Anya, gyere! Babaalvás Tanácsadás viszont nem egy-egy fix nevelési elv vagy módszer mellett köteleződött el, hanem a széles látókör és a tudomány mellett. Ennek a filozófiának része, hogy az új, tudományos bizonyítékokkal rendelkező és a válaszkész szemléletet képviselő programok bemutatásra kerülnek itt az oldalon.

 • A válaszkész alvásprogramok a babák és a kisgyermekek normál alvásából indulnak ki, figyelembe veszik a kicsik fejlődését és az egyéni különbségeket. Ezek a programok nagy hangsúlyt helyeznek a biztonságos kötődés kialakulására, a belsőséges szülő-gyermek kapcsolat kiépítésére, a baba igényeinek és szülők mentális egészségének támogatására.

 • A nemzetközi kutatócsoportok által kidolgozott, az evolúciós biológiára, a legújabb kötődéselméleti, fejlődésneurológiai és lélektani kutatásokra alapozó válaszkész alvásprogramok teljesen más szemléletet nyújtanak, mint a hagyományos, “szereljük meg a baba alvását” hozzáállás, amit sok, a témában kevésbé jártas szakember ajánl.

 • Ezek a programok egy része eddig nem volt elérhető Magyarországon, magyar nyelvre lefordítva.

A program alapjai a Durham-i Egyetem Babaalvás Laborja (Prof. Helen L. Ball világhírű alváskutató és csapata), és a Possums Klinikák vezetője, Prof. Pamela Douglas és munkatársai által kidolgozott NDC (Neuroprotective Developmental Care) vagy Possums Alvásprogram adja. A program hatékonyságát számos kutatás támasztja alá, mind a szakemberek, mind a szülők részéről ( lásd a lábjegyzeteket).

 • Segít megérteni a baba éjszakai ébredéseinek okait és annak hatásait,

 • segít megérteni az elhúzódó altatások okait,

 • segít abban, hogy megértsd a baba alvással kapcsolatos, valódi igényeit,

 • segít neked is jól aludni, támogatni a mentális egészséged,

 • nem kell ahhoz sírni hagynod a babát, hogy az alvásproblémát okozó éjszakai ébredéseket vagy elhúzódó altatásokat megold.

A kurzus 2022. februárjában indul
 • Nem fogod tudni vele elnyomni a baba teljesen természetes igényeit, vagy gyorsítani az alvása fejlődését.

 • Nem tudod rávenni a program segítségével a babát, hogy átaludja az éjszakát vagy hogy bárhogy, bármikor könnyen elaludjon.

 • Nem a baba “megszereléséhez” kapsz tanácsokat, hanem a támogatásához.

Mert

 • nem garantálnak semmilyen eredményt semmilyen határidőre.

 • nincsenek benne pofonegyszerű, szájbarágós tutitippek, amelyek mindenkinél beválnak.

 • a programok feltételezik, hogy a szülő képes tudatos döntéseket hozni, vállalni a döntései következményeit, és kezelni azt a bizonytalanságot, hogy nem minden gyermek reagál mindenre ugyanúgy.

 • a válaszkész szemléletmódból adódóan a baba igényeit veszik alapul, és az azokra adható szülői válaszokat tárgyalják, nem arról szólnak, hogyan lehet ezeket az igényeket semmibe venni, pl. sírni hagyással.

 • az anya mentális egészségére is hangsúlyt helyeznek, de nem úgy, hogy közben a baba mentális egészségét, optimális fejlődését kell feláldozni.

 • a programok során a szülői hozzáállás, az elvárások, a viselkedésmódok, a reakciók megváltoztatása az alapvető feladat, nem a baba “megszerelése”, hanem a szülők személetmód váltása adja a programok hatékonyságát.

 • a programok nem egy-egy divatos gyermeknevelési elvet követnek, nem személyes tapasztalatokra épülnek, hanem tudományos szempontok alapján, evidence-based alapon készülnek.

 • A prof. Helen L Ball és Prof. Pamela Douglas és kutatócsoportja által kifejlesztett válaszkész szemléletű alvásprogramot egy online kurzus formájában tudod megismerni, elsajátítani.

 • A tudásanyagokat videótár és írott formában is elérheted, rövid leckék formájában, hiszen kisgyermekes anyaként nem mindig van lehetőséged több órányi anyagot feldolgozni, vagy zavartalanul előadásokat nézni.

A kurzus 2022. februárjában indul

Ki készítette a Possums Alvásprogramról szóló kurzust?

Dr. Dénes Ivett
Dr. Dénes Ivettbabaalvás tanácsadó, baba-mama kapcsolati szakember

Szia! Dr. Dénes Ivett vagyok, orvos és kétgyermekes anyuka, szülő-csecsemő kapcsolati konzulens, a Békés éjszakák, vidám nappalok című bestseller könyvsorozat írója.

A nagyobbik fia születése után kezdtem el behatóan foglalkozni a babák alvásának titkaival, mert mindenképp segíteni szerettem volna a fiamnak jól aludni. Megéltem a kialvatlanság, az elkeseredettség, a tehetetlenség hullámvölgyeit, de nem adtam fel, nem vártam a csodára, helyette addig kerestem, kérdeztem, kértem és kutattam, amíg megtaláltam a megoldást a saját problémánkra, és közben rengeteg ismeretet gyűjtöttem a babák alvásáról.

Gyermekkórházakban szerzett orvosi tapasztalatomra alapozva, és a babák és kisgyermekek alvási nehézségeiről a legátfogóbb ismereteit adó baba-mama kapcsolati szakemberként lassan egy évtizede segítem a kisgyermekes szülőket abban, hogy gyermekeik jobban aludhassanak. Szakmai tapasztalataimat, tudásomat blogcikkek, tanulmányok, előadások, online kurzusok és szakmai tanácsok formájában osztom meg a kisgyermekes szülőkkel. Az elmúlt években több tízezer babának és szüleiknek segítettem jobban aludni.

A válaszkész szemléletű alvásprogramról szóló kurzust azért hoztam létre, mert szerettem volna megismertetni a magyar szülőkkel is egy új, nemzetközi elismerésnek örvendő, tudományosan bizonyított eredményekkel szolgáló, válaszkész szemléletű alvásprogramot, amely már több ezer szülőnek segített abban, hogy jobban értse a babája alvását és jobban tudja támogatni őt ezen a fontos területen.

Itt találkozhattunk már:

 • A Possums Alvásprogramról szóló kurzus ára 19.990 Ft.

 • A kurzust átutalással és bankkártyával lehet kifizetni.

 • A jelentkezés a kurzusra 2021. 12. 03-án, 21:00 órakor zárult, a következő lehetőség 2022. februárjában várható.

A kurzus 2022. februárjában indul

Hezitálsz?

Próbáld ki kockázat nélkül!!!

Ha a tagsági oldalra történő belépés után 24 órán belül jelzed e-mailben (info@anyagyere.hu), hogy nem erre számítottál, akkor visszajár a kurzus ára.

Ami közös, hogy az Anya, gyere! Babaalvás Tanácsadásnál minden tudásanyag válaszkész szemléletben, és tudományosan bizonyított kutatási eredményekre alapozva készül.

Amiben más, hogy máshol vannak a hangsúlyok. Minden kutatócsoport, egyetemi központ kicsit más dolgokat helyez az érdeklődése, a kutatásai központjába. A Possums Alvásprogramra épülő kurzus és workshop az evolúciós biológia és a fejlődés témaköreire helyezte a hangsúlyt és pl. kevesebb figyelmet fordít a napirendre vagy az alvásblokkolókra.

Pont emiatt érdemes széles látókörben gondolkodni, nem elég egyetlen módszer, szakmai álláspont vagy jótanács alapján elindulni. Ez a kurzus jól kiegészíti a könyveimben vagy online tudásanyagokban leírtakat, elmondottakat, és még néhány ellentmondást is lehet találni, ami teljesen természetes, hiszen a tudomány nem egységes, nincs minden apró részletre egyértelmű válasz, tutitipp, egységes álláspont.

Önmagában is teljes képet ad a babák és a kisgyermekek alvásáról, annak támogatásáról, de kevesebb figyelmet fordít néhány olyan tényezőre, amelyek a családok egy részét érinti, és amelyekről részletesebben olvashatsz a Békés éjszakák, vidám nappalok című könyvekben, vagy találsz anyagokat a Tudástárban.

2021. 12. 03. 21:00 óráig, a következő turnus 2022. februárjában indul

Egy zárt tagsági oldalhoz kapsz hozzáférést, ott tudod megtekinteni az anyagokat. Ide egy e-mail cím és jelszó párossal tudsz bejelentkezni.

Igen, a zárt tagsági oldalon fel tudod tenni a kérdéseidet a kurzus anyagával kapcsolatban.

Korlátlan hozzáférésed van a kurzus tudásanyagához.

A Possums Alvásprogramról szóló kurzus az alábbi kutatási eredmények figyelembevételével készült:

Az Anya, gyere! Babaalvás Tanácsadást üzemeltető Dr. Dénes Ivett és Társa Kft. A “Possums Sleep Program” tudásanyagai tekintetében korlátlan idejű PPL (public performance licence) tanúsítvánnyal rendelkezik.

A kurzuson elhangzó információk kizárólag egyéni használatra alkalmazhatóak, nem adhatóak tovább oktatási vagy tanácsadási céllal. A Tanácsadás szakemberei a program nem akkreditált szakértői.

A kurzus 2022. februárjában indul