Dr. Domokos Kata
Dr. Domokos Katalife-, karrier és business coach, viselkedéselemzés szakértő

Szia!

Domokos Kata life,- karrier,- és business coach, PersonalGuide viselkedéselemzés szakértő vagyok.

2015. óta támogatom a hozzám forduló édesanyákat abban, hogy megtalálják az egyensúlyt életszerepeik között és ne kelljen választaniuk aközött, hogy jó anyák, jó társak vagy épp jó munkaerők legyenek. A Semmelweis Egyetem 2. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján két évig vezettem a koraszülő anyukák támogató csoportját.

Egyéni konzultáción, csoportos coaching alkalmakon, workshopokon, online tanfolyamokon és az előfizetői klubomban a gyermekes léttel járó, tipikusnak mondható élethelyzetek, elakadások megoldásában segítem ügyfeleimet, elsősorban stresszkezelés, dühkezelés, békés önérvényesítés, időmenedzsment, munka és magánélet egyensúlyának megteremtése terén.

Hogyan kezdtem ezzel a témával foglalkozni?
Már gyermekkoromban vonzott a pszichológia, az emberi lélekkel való foglalkozás. A városi könyvtár teljes pszichológia részlegét elolvastam a gimnáziumi évek alatt. Aztán végül mégis a jogi egyetemet választottam.

Tudatosan terveztem az életemet, szépen felépített úton haladtam előre: tanulás, nyelvvizsgák, jogi diploma, első munkahely, párválasztás, házasság. És aztán… aztán megszületett az első gyermekem. És itt minden megváltozott. Amiben addig hittem, az elvek, amik szerint éltem, hirtelen kicsúszott a lábam alól.

Nem tudtam előre tervezni, megszűnt az intim szférám, bedaráltak a kisbabás mindennapok, beszűkült a világ.

S noha csodálatos élmény anyává válni, egy idő után hiányozni kezdtek a szellemi kihívások, az értelmes felnőtt párbeszéd, a kapcsolódás az anyaságon túli életemhez.

Egyensúlyt kellett találnom ebben a gyakran káoszos helyzetben az életszerepeim között, mert szerettem volna jó anya, jó társ lenni úgy, hogy közben önmagamat sem veszítem el…

Ám a hagyományos családmodellbe nem tudtam beszuszakolni magamat. Újra kellett gondolnom, mi az, amire igazán vágyom, mi az, ami a mi életünkben működhet. Amiben hittem az a közös szerepvállalás szülőként, a családi munkamegosztás, nem akartam „csak” gyermekével otthonlévő anyuka lenni és nem akartam, hogy a párom „csak” a kenyérkereső legyen a családban.

Így előbb a saját magamat találtam meg újra, majd elkezdtem az édesanyák megoldásfókuszú támogatásával foglalkozni, azóta folyamatosan tanulok, blogolok, segítem a hozzám forduló anyákat, hogy jól érezzék magukat anyaként, dolgozó nőként, társként egyaránt.

Itt találkozhattál már velem:

Duna Tv:

Bonum Tv élő adások:

Szakértői munkám során itt olvashatsz tőlem cikkeket, interjúkat, könyvfejezeteket, összefoglalókat:

  • Anyakanyar: Anyacoaching

  • NLCafé: Anyacoach segít túlélni a kisgyerekes időszakot

  • Női szem blog: Anyacoaching, az meg mi?

  • Srácnevelde: Fiúkkal az élet – Domokos Kata a gyerekzsivajból

  • Női szem blog: Koraszülöttek Világnapja – és az édesanyáknak ki segít?

  • Kívül-Belül Boldogság: Házimunka gyerek mellett

  • Dolgozómami: Énidő dolgozó anyáknak

  • ÉrdFm 101.3: Köztünk marad