• A babád jelenleg csak cicin alszik el, és szeretnéd máshogy is altatni?

 • Már nem bírod tovább az órákig tartó ringatást, de ha meg leteszed a gyermeked az ágyába, sírni kezd?

 • Szeretnéd a kiságyában vagy a saját szobájában altatni, de nem vagy biztos benne, hogy eljött-e ennek az ideje?

 • Jó lenne, ha az apa vagy a nagyi is tudná altatni a babát?

 • Aggódsz, hogy ezt csak sírni hagyással lehet elérni?

 • Válaszkész megoldást keresel, mely megfelel a baba igényeinek és a te biztonságos kötődést támogató gyermeknevelési szemléletednek egyaránt?

A sírni hagyást biztosan sokan ajánlották már neked. De nem ez az egyedüli út, ugyanis léteznek olyan, a gyermekek igényeit támogató, a válaszkész, szenzitív szülőség szemléletébe beilleszthető megoldások, amelyeknél szó sincs alvástréningről. Mindez a modern kötődéselméleti kutatások és a gyermekek idegrendszeri fejlődése legújabb ismereteinek tükrében, tudományos igényességgel, de gyakorlati nyelvre lefordítva.

Az Anya, gyere! Babaalvás Tanácsadás szakemberei a széles látókör, a tudomány és a válaszkész szülőség elvei mellett köteleződtek el, ezt a szemléletmódot tükrözi az altatási szokások megváltoztatásáról szóló kurzusunk is.

 • A válaszkész módszerek a babák és a kisgyermekek normál alvásából indulnak ki, figyelembe veszik a kicsik fejlődését és az egyéni különbségeket. Ezek a megoldások nagy hangsúlyt helyeznek a biztonságos kötődés kialakulására, a bensőséges szülő-gyermek kapcsolat kiépítésére, a baba igényeinek és szülők mentális egészségének támogatására.

 • A nemzetközi kutatócsoportok által kidolgozott, az evolúciós biológiára, a legújabb kötődéselméleti, fejlődésneurológiai, tanuláselméleti és lélektani kutatásokra alapozó válaszkész megoldások teljesen más szemléletet nyújtanak, mint a hagyományos, „szoktassuk le a babát a rossz alvási szokásokról” hozzáállás, amit sok, a témában kevésbé jártas szakember ajánl.

 • Ezek a válaszkész megoldások nem igazán köztudottak, vagy csak félinformációk formájában keringenek a Facebook csoportokban.

 • Hogyan lehet úgy elhagyni bizonyos alvási szokásokat, hogy ahhoz a gyermek a saját tempójában alkalmazkodni tudjon, ne legyenek az igényei semmibe véve.

 • Milyen konkrét lépéseket lehet tenni, amikor a cicin altatás, a babakocsi vagy a ringatás helyett másfajta altatási mód jön szóba.

 • Milyen feltételei vannak az altatási mód megváltoztatásának (egy csomó mindenre szinte senki nem gondol ezek közül.)

 • Mi miatt nem szokott sikeres lenni a próbálkozás.

 • Hogyan lehet úgy altatási módot változtatni, hogy nem sérül a gyermek kötődése, nem okoz a változtatás traumát.

 • Segít megérteni, hogy a babák miért kedvelnek bizonyos altatási módokat,

 • hogy ennek mik az evolúciós, kötődéselméleti vagy regulációs alapjai,

 • segít abban, hogy reális elvárásokat támassz azzal kapcsolatban, hogy milyen alvási szokásokat tudsz bevezetni,

 • konkrét esettanulmányokat találsz a kurzuson, hogy mit is jelent a gyakorlatban a válaszkész módszerek alkalmazása,

 • mindezt sírni hagyás, alvástréning nélkül.

A jelentkezés lezárult
 • Nem fogod tudni vele elnyomni a baba teljesen természetes igényeit, vagy gyorsítani az alvása fejlődését.

 • Nem tudod rávenni a segítségével a babát, hogy bárhol-bárhogy könnyen elaludjon, ahogyan csak szeretnéd.

 • Nem a baba „szoktatásához” kapsz tanácsokat, hanem a változásokhoz való alkalmazkodásának támogatásához.

Mert

 • nem garantálnak semmilyen eredményt, semmilyen határidőre.

 • nem adnak pofonegyszerű, szájbarágós tutitippeket, amelyek mindenkinél beválnak.

 • a módszerek feltételezik, hogy a szülő képes tudatos döntéseket hozni, vállalni a döntései következményeit, és kezelni azt a bizonytalanságot, hogy nem minden gyermek reagál mindenre ugyanúgy.

 • a válaszkész szemléletmódból adódóan a gyermek igényeit veszik alapul, és az azokra adható szülői válaszokat tárgyalják, nem arról szólnak, hogyan lehet ezeket az igényeket semmibe venni, pl. sírni hagyással.

 • a kurzuson elhangzottak nem egy-egy divatos gyermeknevelési elvet követnek, nem személyes tapasztalatokra épülnek, nem egy csodamódszert vagy világújdonságot mutatnak be, hanem tudományos szempontok alapján, evidence-based alapon készülnek.

 • Az online kurzust hanganyag formájában tudod elérni egy zárt felületen.

 • A kurzus 4 leckéből áll, melyek 20-35 percesek – a lényegről és a gyakorlati megvalósításról szólnak.

 • A kurzushoz korlátlan hozzáférésed van, bármikor újrahallgathatod a leckéket.

 • A kurzus témájával kapcsolatban kérhetsz pontosítást, felteheted a kérdéseidet bármikor a tagsági felületen.

 • A kurzuson a 0-4 éves kor közötti gyermekek alvási szokásainak megváltoztatásának módszereiről tájékozódhatsz.

A jelentkezés lezárult

Ki készítette a kurzust?

Dr. Dénes Ivett
Dr. Dénes Ivettbabaalvás tanácsadó, baba-mama kapcsolati szakember

Szia! Dr. Dénes Ivett vagyok, orvos és kétgyermekes anyuka, szülő-csecsemő kapcsolati konzulens, a Békés éjszakák, vidám nappalok című bestseller könyvsorozat írója.

A nagyobbik fia születése után kezdtem el behatóan foglalkozni a babák alvásának titkaival, mert mindenképp segíteni szerettem volna a fiamnak jól aludni. Megéltem a kialvatlanság, az elkeseredettség, a tehetetlenség hullámvölgyeit, de nem adtam fel, nem vártam a csodára, helyette addig kerestem, kérdeztem, kértem és kutattam, amíg megtaláltam a megoldást a saját problémánkra, és közben rengeteg ismeretet gyűjtöttem a babák alvásáról.

Gyermekkórházakban szerzett orvosi tapasztalatomra alapozva, és a babák és kisgyermekek alvási nehézségeiről a legátfogóbb ismereteit adó baba-mama kapcsolati szakemberként lassan egy évtizede segítem a kisgyermekes szülőket abban, hogy gyermekeik jobban aludhassanak. Szakmai tapasztalataimat, tudásomat blogcikkek, tanulmányok, előadások, online kurzusok és szakmai tanácsok formájában osztom meg a kisgyermekes szülőkkel. Az elmúlt években több százezer babának és szüleiknek segítettem jobban aludni.

Az altatási szokások megváltoztatásáról szóló kurzust azért hoztam létre, mert szerettem volna megismertetni a magyar szülőkkel is a legújabb kutatási eredményeket figyelembe vevő, nem sírni hagyásos alvástréninget ajánló, szenzitív, válaszkész szemléletű módszereket, amely már több ezer szülőnek segített abban, hogy jobban értse a babája alvását és jobban tudja támogatni őt ezen a fontos területen.

Itt találkozhattunk már:

Az Anya, gyere! Babaalvás Tanácsadás tevékenysége számokban:

0
Munkaóra
0
Könyvolvasó
0
Tudásanyag
0
Olvasó
 • A Máshogy szeretném altatni a gyermekem… című kurzus ára 8990 Ft.

 • A kurzust bankkártyával lehet kifizetni.

 • A kurzusra a jelentkezési űrlap kitöltésével lehet csatlakozni.

 • A kurzus anyagaihoz azonnal hozzáférsz, ahogy megérkezik a kurzus ára hozzánk.

A jelentkezés lezárult

A kurzus résztvevőinek tapasztalata:

Lukács Anita:
„Az tetszett a legjobban Ivett tanfolyamában, hogy megtanított, a gyermekem egy egyedi személyiség, akinek megvannak a sajátosságai és igényei, ezért extrém elvárás lenne a szülőktől, hogy mindig azonnal tudják hogyan kell az egyes helyzetekben reagálni. Ez egy tanulási út, ráadásul a növekedés, fejlődés változásokat is hoz magával, így egy állandó folyamatról van szó. A legfontosabb, hogy nyugalommal, szeretettel, odafigyeléssel és elfogadással legyünk a gyermekünk felé és önmagunk felé is!
Köszönöm Ivett, hogy mindezt és még megannyi hasznos dolgot tanulhattam tőled!”
Könyves Bori:
„Jó lenne, ha minél több édesanya az itt elhangzottak szerint tudná nevelni kisbabáját. Ivett nagyon fontos témákat hangsúlyoz, hangnemével határozottan nyomatékosítja mindezt. Nem is baj ez, inkább előny, nem lelkiismeret megnyugtatásért kerestük fel, hanem hasznos és praktikus tanácsaiért. Azt is áldásosnak találtam, hogy láthatjuk a kommenteknél a levelezéseket, ezekből is sokat tanultam, érdemes végigolvasni. Köszönjük a tudást, amit megoszt velünk! „
Eszter:
„Egy elkeseredett, 2 óra hosszát tartó altatás után döntöttem úgy, hogy megveszem a tanfolyamot és segítséget kérek. Úgy voltam vele, hogy a kiegyensúlyozottabb alvás, simán megéri a kurzus árát.
Az ott elhangzottak és a személyes kérdéseimre kapott válaszok segítségével, napokon belül jól működő altatási szokásokat tudtam kialakítani, és tudom azt is, hogy milyen reális célok felé és hogyan haladhatunk.
Ez a tudás „kötelező olvasmány” szerintem minden kismamának!”
Harmatosné Bozsódi Nikoletta:
„Minden olyan szülőnek ajánlom, akinek kicsit is nehezebben megy az altatás! Nagy segítség ahhoz, hogy könnyebb legyen az alvás mindenkinek!
Sok olyan apróságnak tűnő dolog van benne, amire az ember nem is gondolna…”

Hezitálsz?

Próbáld ki kockázat nélkül!!!

Ha a tagsági oldalra történő belépés után 24 órán belül jelzed e-mailben (info@anyagyere.hu), hogy nem erre számítottál, akkor visszajár a kurzus ára.

A könyvekben leírtak és a Tudástár tudásanyagai a babák és a kisgyermekek alvásának és alvásproblémáinak komplex tudásanyagát adják, melynek egyik kiemelt kérdése az alvási szokások megváltoztatása. Tehát, erről a témáról a könyvben és az előfizetés anyagai között is olvashatsz, tájékozódhatsz.

A kurzuson viszont ennél részletesebben találod a téma kifejtését, nagy hangsúlyt helyezve a gyakorlati példáknak. Emellett, a kurzuson részt vevők kérdezni is tudnak a téma kapcsán, erre érthető módon a könyv olvasóinak nincs lehetősége. A Tudástárba pedig nincs mindig lehetőség csatlakozni, illetve ott csak addig férsz hozzá az anyagokhoz, csak addig, amíg él az előfizetés.

A hasonló című online előadáson ugyanez a téma kerül feldolgozásra, de az előadás anyagához nem férsz hozzá korlátlanul, illetve kérdezni is csak az előadáson tudsz.

A kurzushoz akkor érdemes csatlakoznod, ha gyakorlati tudást szeretnél, ez a téma érdekel kiemelten és tanácsot is szeretnél kérni az altatási szokások megváltoztatása kapcsán, rendszeresen.

Egy zárt tagsági oldalhoz kapsz hozzáférést, ott tudod megtekinteni az anyagokat. Ide egy e-mail cím és jelszó párossal tudsz bejelentkezni.

Igen, a zárt tagsági oldalon fel tudod tenni a kérdéseidet a kurzus anyagával kapcsolatban. Olyan alvással kapcsolatos témák kapcsán, amelyekről nincs szó részletesen a kurzuson, nem tudunk személyre szabott tanácsokat adni.

Korlátlan hozzáférésed van a kurzus tudásanyagához a megvásárlástól számítva minimum 4 évig.

A kurzusra jelentkezés során az űrlapon tudod beírni a kuponkódot. Ha elküldted a megrendelést, a kuponkód utólagos érvényesítésére már nincs lehetőség, megértésedet köszönjük. Akkor vagy jogosult kuponkódra, ha már jelentkeztél az Anya, gyere! Babaalvás Tanácsadás valamelyik online kurzusára. A kuponkódot a kurzus tagsági oldalára belépve találod.

Természetesen nem. Az alvási szokások megváltoztatásáról válaszkész szülői szemléletmódban gondolkodunk, nem ajánlunk sírni hagyást.

A kurzuson kizárólag a gyermek alvási szokásainak megváltoztatásáról lesz szó. Nem lesz téma a napirend kialakítása vagy eltolása, a nehéz, sírós, elhúzódó altatások okai és megoldása, vagy az éjszakai ébredések okai. Ezek a témák más online kurzusokon érhetőek el.

A jelentkezés lezárult