Rendhagyó blogbejegyzés következik. Interjút olvashattok Kukorelli Petrával, aki egy, a kisgyermekek alvását megkönnyítő újdonságot mutat be nektek.

– Mit kell tudni Rólad?

– 38 éves vagyok, 2 kisfiam van, 7 és 2 évesek. Több, mint 10 éve vagyok házas. 🙂
Korábban egy épületgépészeti nagykereskedésnél dolgoztam, mint beszerző és az ügyvezető   asszisztense.

Honnan jött az ágysátor ötlete?

– A sátor ötlete onnan jött, hogy akkor még 1 gyerkőccel kirándulni készültünk, de csak olyan szobát tudtunk foglalni, ahol velünk aludt Ő is egy emeletes ágyon. Akkor gondolkodtam el, hogy de jó lenne , ha kicsit el lehetne őt szeparálni, hogy legalább olvasni, vagy fejhallgatóval tabletezni tudnánk. Akkor láttam meg Pinterest-en egy ágysátrat.

Hogyan valósítottad meg az elképzelésedet?

– Utánajártam és ágysátrat csak az USA-ból lehetett rendelni, ami a szállítással és a vámmal együtt irreálisan magas árú lett volna. Ekkor döntöttem el, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Elkezdtem gyártót keresni, majd miután megtaláltam elkezdődött a közös munka: 3-4 mintasátor és azt követő módosítások után kialakult a végleges forma. A honlapon is sokat dolgoztunk az egyik legjobb barátommal, míg olyan lett, amilyet szerettem volna. Nagy élmény, és sok tanulság volt már eddig is ez a munka nekem! Most az a kihívás, hogy minél több ember megismerje, és meglássa benne a praktikumot, mert szerintem kevés az a család, ahol ne lehetne hasznát venni a NookUpnak. 😊

Miben tudja segíteni az ágysátor a kisgyermekek alvását?

– Anyukaként tudom, hogy milyen nehéz, ha azt kell látnunk, hogy a gyermekünk fél vagy problémával küzd… Különösen, hogy az irreális félelmek ellen nehéz észérvekkel felvenni a harcot. Szerintem ilyenkor az segíthet, ha elhiszi a kicsi, hogy biztonságban van, nem érheti őt baj az adott helyen. Az ágysátor a tapasztalatok szerint kiválóan alkalmas arra, hogy a gyerekek védett helyen érezzék magukat, különösen a mesével kiegészítve. A Nuki mese azért született, hogy egy meseterapeuta szakértelmével is támogassuk a szülőket, hogy segíthessenek gyermeküknek, ha esetleg fél a sötétben, vagy a szörnyektől. Persze, minden gyerkőc más, és a kiváltó okok is sokfélék lehetnek, így a NookUp! és az ajándék mese sem garancia semmire, de szerintem egy próbát mindenképpen megér!

Mesélj egy kicsit a meséről!

– Hodos Enikőt, a népszerű, Zűrutazások kötetek szerzőjét, nem mellesleg gyermekpszichológust kértem fel, hogy írjon nekünk egy terápiás mesét, amivel segíthetünk a gyerekeknek, hogy szembenézzenek a félelmeikkel. Így született meg Nuki, a kedves kölyökkutya története, aki kezdetben félt a sötétben, de végül aztán minden jóra fordult! 🙂 Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk szülőktől, hogy még a nagyobb, tizenéves gyerekek is szeretik ezt a mesét, és valóban oldja a félelmeiket! Sokan kértek közülük a mese hatására ágysátrat, és ez tovább növelte a biztonságérzetüket! Szerintem is nagyon kedves kis történet lett Nuki meséje, az én gyermekeim is szívesen hallgatják, pedig már nem is félnek a sötétben!

Innen tudod letölteni a mesét Nukiról, a kiskutyusról:

Szerző:

Dr. Dénes Ivett

bababarát alvás tanácsadó, baba-mama kapcsolati szakember

Exkluzív, tudományos igényességű cikkek, előadások és tréningek kizárólag előfizetőknek

  • Több, mint 30 cikk és esettanulmány

  • 15 órányi előadás

  • folyamatosan bővülő tudásanyag

  • ha nem találod a kérdéseidre a választ, segítünk