Segíthetünk?  Hívd munkaidőben: +36-70-574-1499

EGYÉNI ALVÁS KONZULTÁCIÓ KISGYERMEKES CSALÁDOKNAK

Kizárólag ONLINE formában

A 2020. október végi-decemberi időpontokra a jelentkezés 2020. 09. 29-én, kedden, 9:00-kor indul, itt a honlapon az IDŐPONTFOGLALÁS gombra kattintva. A helyek száma limitált, alternatív segítségnyújtási lehetőség: Anya, gyere! Tudástár

UPDATE: a helyek elfogytak.

 • Mindent megteszel azért, hogy a gyermeked jól aludjon?

 • Mégis vannak nehézségek?

 • Nyugtalanok az éjszakák, gyakran fenn van a baba?

 • Nyűgösek a nappalok, keveset alszik a gyermek?

 • Mindig küzdelem az altatás?

 • A baba csak úgy tud elaludni, ahogyan neked már nehezen bírható?

 • Aggódsz az egészsége miatt?

Csak azt kapod megoldásnak máshol, hogy várj türelmesen, majd kinövi?

Vagy hogy szoktasd le, hagyd sírni, neveld meg végre?

Tényleg nincs más lehetőség?

A legtöbb kisgyermekes szülő szembetalálkozik a gyermek első pár éve során azzal, hogy a babája nem alszik el könnyen, nem alussza ki magát, kiszámíthatatlan a napirendje vagy hogy folyton megzavarja az álmát valami.

De vajon honnan kéne tudnia, hogy ez meddig oké?

Hogy ez meddig életkori sajátosság, és mikortól alakul ki alvásprobléma?

A babák és kisgyermekek alvása egy speciális szakterület, mely magába foglalja az orvostudomány, a fejlődéslélektan, a baba-mama kapcsolat, a család szociológiáját és pedagógiai módszereket is. Ezeket ugyan tanítják az egészségügyi vagy bölcsész képzéseken, de külön-külön szakirányokon, így mélységében az alvástudománnyal kapcsolatos összetett folyamatokat, összefüggéseket csak az látja kellő mélységben, aki ezzel a témával napi szinten foglalkozik, és erre specializált diplomával rendelkezik.

Tehát nem csoda, hogy a szülők ezt nehezen döntik el, hiszen nem tanulták az iskolában, és a baba születése körül tevékenykedő szakemberek sem beszélnek kellő alapossággal erről a témáról.

Az interneten meg ugye minden jótanács fellelhető, az ellentétes jótanáccsal egyetemben.

De vajon mi a hiteles és mi lesz jó megoldás az adott család számára?

Az ritkán egyértelmű.

Ki tud segíteni neked a baba alvási nehézségeinek megoldásában?

Szia, Dénes Ivett vagyok, orvos, bababarát alvás tanácsadó, baba-mama kapcsolati szakértő.

Ha nem bánod, akkor tegeződjünk.

Az alapdiplomámat a budapesti orvosi egyetemen szereztem, majd a baba- és kisgyermekkori regulációs nehézségek (evés, alvás, sírás, viselkedés, kapcsolat, kötődésproblémák) témakörében specializálódtam csecsemő-szülő kapcsolati konzulensként. Közel egy évtizede kizárólag a babák és kisgyermekek alvási nehézségeivel foglalkozom.
Írtam a témában egy hiánypótló, már közel 10.000 példányban eladott könyvet, egyedülálló online közösséget vezetek a családoknak, emellett személyesen is segítek egyéni alvás konzultációkkal a hozzám forduló szülőknek. Blogomat több százezren olvassák, emellett számos médium, hírportál felkért szakértője vagyok, a könyvem egyetemi tankönyv.

Itt találkozhattál már velem:

Duna Tv, Ridikül Műsor:

Bonum Tv élő adások:

Szakértői munkám során itt olvashatsz tőlem cikkeket, interjúkat, könyvfejezeteket, összefoglalókat:

 • Nők Lapja Cafe: Az esti mesék szerepe a kisgyermekek elalvásában

 • A Cseppke Álomklub szakértője

 • A Liliputi alvásszakértője

 • A Szülőakadémia szakemberekkel című könyv Alvás, altatás fejezetének írója, a Házi gyermekorvosok Egyesületének ajánlásával

 • Család.hu cikk a babák alvásáról

 • A Békés éjszakák, vidám nappalok könyv egyetemi tananyag a csecsemő-szülő kapcsolati konzulens képzésen

 • A Családinet.hu alvásszakértője

 • A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Gyógyhírek lapja

 • Forbes Magazin: Cikk a babák alvását támogató szakemberekkel

0
Munkaóra
0
Eladott könyv
0
Konzultáció
0
Anya, gyere! Klubtag
0
Online kurzus hallgató
0
Cikk
0
Magazin előfizető
0
Olvasó

Mikor érdemes egyéni segítségnyújtást kérned?

Ha a gyermeked 0-4 év közötti és

 • túl gyakran ébred éjszaka, így nem tudja kialudni magát,

 • nem akar napközben aludni, folyton nyűgös, fáradt,

 • harcol az elalvás ellen, pedig te már mindent kipróbáltál,

 • az alvásproblémája összetett, vagy régóta próbálsz segíteni jobban aludni neki, sikertelenül.

Ha szeretnéd

 • a babádat máshol vagy máshogy altatni, mint most, és bababarát megoldást keresel, sírni hagyás nélkül.

 • megtalálni az ideális napirendet, ami biztosítja a megfelelő alvást a gyermekednek, és könnyen követhető neked.

 • hogy a gyermeked könnyen és békésen tudjon elaludni, ne tartson órákig az altatás.

Kinek ajánlott az egyéni segítségnyújtás?

Akkor ajánlom az állapotfelmérést és az utána következő konzultációkat, ha te is azok közé a tudatos és felkészült szülők közé tartozol, akik

 • tisztában vannak a babák alvásának alapvető tudományos tényeivel, értik azt, miért és hogyan alszanak a babák. (A tudásodat el tudod mélyíteni a könyvemből).

 • nem hisznek a csodákban, hanem tudják azt, hogy a jó babaalvásért dolgozni kell. Hosszan és sokat.

 • tudnak időt és energiát szánni a napirend kialakítására, vagy az alvási szokások megváltoztatására.

 • Nem egyéjszakás megoldásokat és 100%-os tutitippeket szeretnének, hanem személyre szabott, a baba és a család egyéni igényeit messzemenőkig figyelembe vevő megoldásokat.

 • nem a sírni hagyásban hisznek, és nem támasztanak irreális elvárásokat a gyermekük felé. El tudják fogadni, hogy a saját gyermekük máshogy alszik, másra van szüksége, máshogy fejlődik az alvása, mint a szomszéd gyermekének.

 • olyan megoldást keresnek, ami szoptatásbarát, a biztonságos kötődést nem romboló, a baba valódi igényeit is figyelembe vevő, családra szabható, és nem utolsó sorban tudományosan bizonyított és hatékony.

 • olvasták a könyvemet, a cikkeimet, tisztában vannak az elveimmel, és a valódi együttműködésben hisznek, nem abban, hogy majd én egycsapásra megjavítom a babát, és ehhez nekik semmit nem kell tenni.

 • szeretnék előzni az alvásprobléma kialakulását a baba fejlődésében vagy életében bekövetkező változások kapcsán

 • a következő gyermeknél máshogy csinálnák a baba altatásával kapcsolatos teendőket.

Várlak szeretettel, ha szülőként felelősséggel és tudatosan tenni akarsz azért, hogy biztosítsd a gyermekednek a jó alvást.
Ha elfogadod, hogy te tudsz a legtöbbet tenni azért, hogy mindenki jól aludhasson a családodban és ezért hajlandó vagy változtatni az elvárásaidon és az alvási szokásaitokon. Ha valódi szakmai segítséget szeretnél, Magyarország legfelkészültebb baba alvás tanácsadójától.

Kérlek, ne foglalj időpontot,

 • ha arra vársz, hogy én majd egy varázsütéssel “megszerelem” a gyermeked és többet ezzel a problémával nem kell foglalkoznod, neked ezzel nincs munkád,

 • ha csodamódszereket, egy éjszakás megoldásokat vagy napi 10 perces időráfordítással járó, tutibiztos, örök élet garanciás megoldásokat vársz, amikről még sosem hallottál,

 • ha inkább egy vadidegen Facebook anyuka tippelgetésére hagyatkozol vagy egy kuruzslóra bízod a gyermeked testi, lelki egészségét, a családotok jóllétét.

Ne feledd! A babakori alvásproblémák 34 %-a még óvodáskorban is fennáll, ha a szülők nem kérnek időben professzionális segítséget.

Mit gondolnak azok, akik már részt vettek a tanácsadásokon, konzultációkon?

“Végre valaki, aki nem a sírni hagyást szajkózza, hanem megmutatja, hogy van más megoldás is!”
Kovács Szilvia
“Sokkal hamarabb kellett volna jelentkeznem. Végre Levi ki tudja aludni magát! Sokkal kiegyensúlyozottabb, mióta jól alszik.”

P. Tamara

“Képzeld, Ivett! Bence végre átaludta az éjszakát! 17 hónap után először! Nagyon-nagyon köszönöm a segítséged!!! Már ajánlottalak a barátnőmnek is!

R. Timi

Hogyan néz ki az egyéni segítségnyújtás menete?

Az egyéni alvás konzultáció mindig egy 90 perces állapotfelméréssel indul.

A 45 perces további konzultációs alkalmakra csak az állapotfelmérés után van lehetőség jelentkezni.

Az állapotfelmérésen az egész család jelenléte szükséges, hiszen a baba viselkedése, a szülőkkel való kapcsolata, illetve a szülők saját véleménye az alvással kapcsolatos kérdésekben mind fontos része a család alvási nehézségeinek feltérképezésében.

Az első, 90 perces beszélgetés során meghallgatlak titeket, majd a beszélgetés második felében a nehézség megértésére irányuló, pontosító kérdéseimet teszem fel. Az állapotfelmérés végén pedig elmondom a szakmai meglátásaimat. Végül, közösen megegyezünk a folytatást vagy a lezárást illetően.
Fontos, hogy az állapotfelmérésen nincs konkrét tanácsadás. Itt az alvási nehézség vagy a családot foglalkoztató, alvással kapcsolatos kérdések felvetése, az okok feltárása, a család élethelyzetének megismerése, a baba alvása jellemzőinek megbeszélése, bizonyos kapcsolódó problémák kizárása zajlik.

Ha a beszélgetés végén abban egyeztünk meg, hogy szükséges a konzultációk folytatása, a következő alkalmak során tudunk azon dolgozni együtt, hogy a feltárt alvási nehézségek megoldását megtaláljuk, az alvási szokások megváltoztatásával, a család egyéni igényei szerint, az adott lehetőségek keretei között – ezeket részletesen, alkalomról-alkalomra megbeszélve, követve.

1.Az állapotfelmérésen kiderülhet az, hogy nincs valódi probléma a gyermek alvásával, inkább csak átmeneti nehézség vagy életkori sajátosság áll a szülők problémája mögött. Ilyenkor le is tudjuk zárni a konzultációt vagy érdemes lehet még 1-2 segítő beszélgetésre bejelentkezni, ahol a gyermek alvásával kapcsolatos bizonytalanságok tisztázhatóak, illetve konkrét tanácsokkal tudok segíteni abban, hogyan tudják a szülők jól támogatni a gyermekük alvását a továbbiakban.

2. Ha az állapotfelmérés során olyan ok, nehézség vagy társuló panasz, tünet derül ki, ami további kivizsgálást, más szakemberek bevonását teszi szükségessé, akkor ezen vizsgálatok eredményének elkészülte, terápiák elkezdése után lehetséges az alváskonzultációk folytatása, ha szükséges.

Mi lehet ez a társuló probléma?

Szoptatási vagy táplálási nehézség, fejlődésben tapasztalható eltérés, az alvási nehézséget okozó betegségek vagy állapotok gyanúja, a család vagy a szülők súlyos életvezetési nehézsége, betegsége, negatív életesemény feldolgozatlansága. Ilyen esetekben különböző szakorvosok, (gyermek)pszichológus, párterapeuta, pedagógiai szakszolgálat, védőnő, dietetikus, fejlesztő szakemberek, laktációs szaktanácsadó bevonására lehet szükség.

3.Ha nem merül fel orvosi vagy eltérő fejlődéssel, illetve a szülők saját testi vagy pszichés nehézségeivel kapcsolatos ok a probléma hátterében, akkor meg tudjuk azt beszélni, hogy szeretnétek-e részt venni a további konzultációkon, ahol az állapotfelmérés során feltárt és részletezett alvási nehézség megoldásáért tudunk közösen tenni. A tapasztalat azt mutatja, hogy átlagosan 3-7 alkalom szükséges az alvási nehézség megnyugtató módon történő rendezéséhez, 1-2 hetente történő konzultációs alkalmak során.

A családok egy része hónapokkal vagy évekkel később visszatérő problémákat tapasztalhat a baba vagy a család életében bekövetkező változások kapcsán. Ilyenkor lehet újra kérni a konzultációs ülések folytatását. Újabb, 90 perces állapotfelmérésre ez esetben már nincs szükség.

Az állapotfelmérés és a konzultációk Skype-on történnek, szükséges hozzá egy kamerával és mikrofonnal rendelkező, internetre csatlakoztatott eszköz (asztali számítógép, laptop, okostelefon), illetve a szülők és a gyermek(ek) együttes részvétele.

A további konzultációk során az egész család jelenléte nem feltétlenül szükséges, de plusz információt nyújt, így javasolt. Elképzelhető, hogy a konzultációk során kérni fogom, hogy valamelyik szülő egyedül vagy a gyermekkel együtt vegyen részt a beszélgetésen vagy szeretnék látni egy táplálási, altatási, együtt játszási helyzetet, a probléma jobb megértése céljából.

Az állapotfelmérés (90 perces első beszélgetés) díja 29.900 Ft, melyet előre, banki átutalással vagy online bankkártyás fizetéssel lehet rendezni, az időpont lefoglalása során. Az időpont foglalása egy online naptáron keresztül történik. A hely akkor válik véglegessé, ha az összeg beérkezett hozzánk.

A 45 perces konzultációk csak az állapotfelmérés után vehetőek igénybe, ezek díja egyenként 19.900 Ft. A foglalás szintén egy online naptáron keresztül történik, a fizetés előre, bankkártyával vagy utalással lehetséges. A hely akkor válik véglegessé, ha az összeg beérkezett hozzánk.

Az egyéni alvás konzultáció online, Skype-on keresztül zajlik, személyes találkozásra a jelen járványügyi helyzet kapcsán nincs szükség, lehetőség. A konzultáció nem egészségügyi szolgáltatás, nem pszichoterápia, nem felnőttképzés, hanem csecsemő-szülő kapcsolatdiagnosztika és konzultáció a kisgyermekkori regulációs zavarok feltárására és megoldására.
A konzultációkra bármilyen országból lehet jelentkezni, csak magyarul elérhető a szolgáltatás.

Kérdések és válaszok az egyéni segítségnyújtással kapcsolatban

A 2020. szeptemberi, október eleji időpontok beteltek. Hamarosan meghirdetésre kerülnek az évben még elérhető időpontok, erről e-mailben tájékoztatjuk a várólistára feliratkozókat.

A könyv megrendelése és a Tudástárba való csatlakozás lehetősége továbbra is elérhető.

Ha face to face beszélgetéseket szeretnél egy képzett és tapasztalt alvástanácsadóval, akkor a Skype konzultációkat érdemes választani.  A Skype beszélgetéshez egy kamerás telefonra, tablet-re, laptopra vagy asztali gépre van szükség, itt az időpontok általában csütörtök délelőttönként vannak.

Ha nem látod olyan bonyolultnak a helyzetet, néhány kérdésben vagy bizonytalan, akkor az Anya, gyere! Tudástár vagyaz Anya, gyere! Közösség a neked való szolgáltatás.

Az időpontok limitált számban elérhetőek. Jelenleg minden időpont foglalt.  2020. október végi, novemberi időpontok nemsokára kihirdetésre kerülnek, erről e-mailben értesítjük a várólistára feliratkozókat. Az állapotfelmérések és az egyéni konzultációk általában csütörtök délelőtt vannak.

Az állapotfelmérésen vagy az egyéni konzultációkon alapvetően csak egészséges, normális fejlődésű gyermekek felmérését vállaljuk, krónikus betegség, eltérő fejlődésmenet esetén egyéni mérlegelés esetén döntünk arról, tudjuk-e vállalni a segítségnyújtást. Ebben az esetben kérlek írj e-mailt az info@anyagyere.hu e-mail címre, hogy megbeszélhessük, érdemes-e jelentkezni az állapotfelmérésre, illetve számíts arra, hogy sok esetben más szakember bevonására is szükség lehet, illetve több idő, mire az alvás probléma megoldható.

A lefoglalt időponttól számolva minimum egy héttel korábbi lemondás esetén a konzultáció vagy állapotfelmérés díja 100 %-ban visszafizetésre kerül. 72 órán túli és 1 héten belüli lemondásnál 50 % a visszatérítés mértéke, 72 órán belül már nincs lehetőség a visszatérítésre. Tehát, ha az időpontod 2020. szeptember 19-re, 12:00-ra szól, akkor 2020. szeptember 12-én, 11:59-ig tudod azt lemondani a 100%-os pénzvisszatérítésig. Ha 2020. szeptember 16-án 11:59-ig mondod le az időpontod, akkor a befizetett konzultációs díj 50 %-a jár vissza. 2020. szeptember 16. 12:00-órától nem tudjuk visszafizetni a konzultáció díját. A lemondás történhet az automata rendszeren keresztül, a visszaigazoló e-mailben megadott linken vagy az info@anyagyere.hu e-mail címre küldött e-mailben. A lemondás után a helyet felszabadítjuk, az szabadon foglalható lesz. Ha pedig jár neked visszatérítés, akkor azt 3 munkanapon belül visszautaljuk a részedre.

Ha a lefoglalt időpontban nem vagy elérhető Skype-on, akkor sem jár vissza a konzultáció díja. Vészhelyzet esetén ettől eltekinthetünk. Késés esetén nincs lehetőség tovább tartani a beszélgetést, az előjegyzés szigorúan meghatározott ütemben zajlik.

Ha az időpontodat a fenti határidőkön belül foglalod le, akkor nincs lehetőség a beszélgetés lemondására, kizárólag az időpont módosítására.

48 órán belül nem lehetséges, előtte szabadon módosítható a szabad időpontok bármelyikére. A módosításra online van lehetőség, a visszaigazoló e-mailben található linken keresztül.

Ha miattunk késik vagy nem valósul meg a beszélgetés, természetesen teljes mértékben kártalanítunk, soron kívül adunk új időpontot vagy pótoljuk az elmaradt időt, illetve visszafizetjük a beszélgetés díját.

Ha több gyermekednél is alvásgondokat tapasztalsz, akkor is szeretettel várlak az állapotfelmérésen, mely így 2×90 perces alkalmat jelent.

Az állapotfelmérések és az egyéni konzultációk nem orvosi, nem pszichológiai tanácsadások, nem egészségügyi szolgáltatások, nem történik orvosi vizsgálat, pszichológiai állapotfelmérés vagy pszichoterápia a beszélgetés során. A konzultáció igénybevétele előtt feltétlenül javasolt egy beszélgetés a gyermek háziorvosával az alvásprobléma hátterében meghúzódó esetleges betegségek kizárása céljából. Ha a konzultációk során orvosi probléma vagy pszichológiai utánkövetést igénylő állapot, esetleg fejlődési probléma gyanúja merül fel, a család javaslatot kap a megfelelő szakember felkeresésére, akár a háziorvoson keresztül, akár személyes ajánlás útján. Az állapotfelmérések és a konzultációk csecsemő-szülő kapcsolatdiagnosztika és konzultáció keretében elérhető szolgáltatások.

Ha az állapotfelmérésekkel, egyéni konzultációkkal, tanácsadásokkal kapcsolatban olyan kérdésed van, amelyre nem találtad meg a választ ezen az oldalon, keresd nyugodtan az Anya, gyere! Ügyfélszolgálaton Poros-Kiss Izabellát, az ügyfélszolgálat vezetőjét.

e-mail: info@anyagyere.hu

Telefon: +36-70-574-1499