Többször kapok kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudsz kérdezni, tanácsot kérni tőlem, illetve mik az előnyei és hátrányai a különböző lehetőségeknek.

Ez attól függ, pontosan milyen jellegű segítségre van szükséged, mennyi időt vagy pénzt szeretnél rászánni, mennyire sürgős a tanácskérés, illetve online vagy négyszemközti beszélgetést szeretnél.

Nézzük, mik a lehetőségek:

Ha egy alkalommal szeretnél röviden, online kérdezni, külön díj nélkül:

1. A blogon, a cikkek alatt hozzászólással ezt megteheted.

Előny: ingyenes, pár nap alatt választ kapsz.

Hátrány lehet: nincs részletes információ átadás, így a válaszom nem teljesen személyre szabott, és nem részletes, csak egy rövid iránymutatást tartalmaz, vagy 1-2 cikk elolvasására kapsz javaslatot.

2. A Békés éjszakák, vidám nappalok könyv tulajdonosainak Facebook csoportjában havi rendszerességgel van kérdezz-felelek adás, ahol tudsz kérdezni tőlem.

Előny: ingyenes, ha megvan a könyvem. Részletesebb lesz a válasz, mint a blogcikkek alatt.

Hátrány lehet: fix időpontban tudsz csak kérdezni, és itt sem teljeskörű és részletes a válaszom, hiszen csak pár mondatnyi személyes információt tudsz megosztani az élő adás ideje alatt, és én sem tudok 20-30 perc hosszan válaszolni minden kérdezőnek.

3. Ha külön díjat szánsz rá, egyszeri kérdezési lehetőség a Villámkonzultáció, ahol telefonon vagy Skype-on tudsz beszélgetni velem, 10 percig.

Előny: személyre szabott válaszok, négyszemközti beszélgetés, kedvező ár.

Hátrány lehet: csak utat mutat, nem ad teljeskörű, részletes tanácsokat, hiszen rövid az idő, és egyszeri alkalomról van szó, így utánkövetésre sem alkalmas.

4. E-mail tanácsadás:

Részletes útmutatót ad, teljesen személyre szabott, 8-12 oldalas összefoglalóban írom le neked egy adatlap és alvásnapló alapján az alvásprobléma megoldási lehetőségeit. Van egy ismétlő alkalom is benne, 2 hónapon belül tudsz e-mailben kérdezni.

Előnye: teljesen személyre szabott, részletes, bármikor újraolvasható.

Hátránya lehet: nincs négyszemközti kommunikáció, limitált a levélváltás.

5. Online kurzusok:

A tematikus, megoldásorientált, gyakorlatból vett példákkal illusztrált online tananyagok részletesen tárgyalják a napirend, a nappali és az éjszakai alvással kapcsolatos problémákat, illetve az altatási nehézségeket, meg persze a lehetséges megoldásokat.

Előnye: bármikor lehet kérdezni, korlátlan alkalommal időben és gyakoriságban is. Így a tudásanyag mellett személyre szabott válaszokat is kapsz, az utánkövetés pedig igény szerint működik. 2 munkanapos válaszgarancia is van, azaz – itt kapsz leghamarabb választ a kérdéseidre. Egyszeri díjért korlátlan elérés.

Hátránya lehet: nem négyszemközti, hanem online a kommunikáció.

6. Anya, gyere! Közösség:

Előnye: részletes, személyre szabott tanácsokat, rendszeres kérdezési lehetőséget, szoros utánkövetést kapsz, az előfizetéses hónapok számát pedig te tudod meghatározni. Kedvező havidíj.

Hátránya lehet: nincs négyszemközti kommunikáció, a beszélgetés a Facebook csoportban zajlik.

7. Egyéni konzultációk:

Előnye: teljesen személyre szabott, széleskörű támogatás, rendszeres alkalmak, komplex szemlélet, akár más segítő szakember bevonása is. Többféle konzultációs mód és alkalom választható.

Hátránya lehet: alkalmazkodni kell az időpontokhoz, többszöri, rendszeres fix idejű jelenlétet igényel, év közben előfordul szünet, hosszabb várakozási idő. Ez a legdrágább szolgáltatás.