Bemutatkozás

/Bemutatkozás
Bemutatkozás 2018-04-05T05:02:53+00:00

Dr. Dénes Ivett


Bababarát alvás tanácsadó

 

Dr. Dénes Ivett vagyok, orvosként végeztem. Szólíts nyugodtan Ivettnek, és ha nem bánod, akkor tegeződjünk.

Bababarát alvás tanácsadással segítem azokat a szülőket, akik sírni hagyás nélkül szeretnék elérni, hogy a gyermekük jól aludjon. Kizárólag tudományos alapokon nyugvó, bizonyított módszerekkel foglalkozom, a legújabb szakmai ajánlások alapján. Cikkekkel, hasznos tanácsokkal és gyakorlati összefoglalókkal támogatom az Anya, gyere! babaalvás tanácsadó szolgálathoz forduló szülőket.

Hogyan lettem alvás tanácsadó?

Az életem kisfiam születésekor vett új fordulatot. Az addigi rohanó életmódot felváltotta egy csendesebb időszak, a szülővé válás időszaka. A várandóságom alatt elolvastam minden népszerű gyermekneveléssel foglalkozó könyvet, és sokat beszélgettem újdonsült és sokgyermekes anyukákkal az anyaságról. Úgy éreztem, hogy a frissen begyűjtött információk és a több éves gyermekkórházakban eltöltött tapasztalat után engem nem érhet meglepetés.

Hát tévedtem! Kisfiam tudott újat mutatni. 🙂

Már újszülött korától alvásgondokkal küzdöttünk. A kórházban töltött három éjszakát végigsírta, bíztam benne, hogy majd az otthon nyugalma segít. Nem így lett, az éjjeli ébredések, a nappali nyűgösség, a kaotikus napirend, a kevés alvás folytatódott. Minden praktikát, trükköt kipróbáltam, semmi nem segített.
Ekkor kezdtem el jobban beleásni magam a gyermekkori alvásproblémák világába. Egyetemi tanulmányaimat és orvosi tapasztalataimat alapul véve kezdtem bele a kutatómunkába. Számtalan tudományos cikk, kutatás, szakkönyv elolvasása, szakértői konzultációk és sorstárs anyukákkal folytatott tapasztalatcsere után világossá vált, hogy milyen bonyolult rendszer is a babaalvás világa. Mennyi apró, de fontos tényező tudja megzavarni a kicsik álmát. Lassan felismertem, hogy hogyan segíthetek a gyermekemnek jobban aludni.

Kisfiam ma már jól alszik. 🙂

És innen már nem volt visszaút: először a barátnőknek segítettem megoldani a babáik alvási nehézségeit, aztán a barátnők barátnői következtek. 🙂

A sok pozitív visszajelzés és az az elégedett mosoly, amit a kipihent, jól alvó babák és kiegyensúlyozott anyukáik arcán láttam, arra ösztökélt, hogy létrehozzam ezt az oldalt. Mindez 2014-ben történt. Azóta a nagyfiam 5 éves, céltudatos gyerkőccé vált, és megszületett a kisebbik fiam is, aki már a kezdetektől jól alszik. 🙂

Hiszem, hogy minden kisbabánál kialakíthatók azok az alvási szokások, melyek segítségével visszakapják a családok a nyugodt éjszakák és a kiegyensúlyozott nappalok békéjét.
Személyes küldetésem, hogy minél több édesanya és édesapa megismerhesse azt a tudást, amivel biztosítani tudják gyermekük nyugodt álmát.

Íme, néhány boldog anyuka és apuka a több ezer szülő közül, akik már hozzám fordultak tanácsért:

  • Bogi, akinek a 13 hónapos kisfia minimum 6x ébredt fel éjszakánként, jelenleg 11 órát alszik egyhuzamban. 
  • Kata, akinek a kislánya még csak 6 hónapos volt, de napközben csak egyszer fél órát tudott aludni. Jelenleg a csöppség már 8 hónapos, 3x alszik 1 órát. 
  • Gábor és Judit, akiknek az ikrei nagyon nehezen aludtak el, órákig kellett altatni őket, mostanában 15 perc alatt maguktól alszanak el. 

 

Hogyan tud Neked az Anya, gyere! babaalvás tanácsadó szolgálat segíteni?

  • sok-sok tudományos alapokon nyugvó információ a babák alvásáról: Anya, gyere! blog
 Várlak szeretettel!
Üdv:
Ivett