Home/Alvásproblémák/5+1 mítosz a csecsemők alvásáról

5+1 mítosz a csecsemők alvásáról

Néhány népszerű tévhitet és cáfolatát szeretnék megosztani veletek a babák alvásával kapcsolatban:

1. Tévhit: „Hiszen már négy hónapos, át kéne aludnia az éjszakát!”
Valójában: Ilyen baba csak a mesében létezik. 🙂 Komolyra fordítva a szót, számos tényezőtől függ, hogy a baba átalussza-e az éjszakát, az életkor csak egy tényező.

2.Tévhit: „Fektesd le később, akkor jobban alszik!”
Valójában: A túlzott fáradtság nem segíti a jó alvást, hanem nehezíti. Azok a gyermekek, akik túl későn kerülnek ágyba, nehezebben alszanak el, gyakrabban ébrednek éjszakánként és az is előfordul, hogy már hajnalban fel akarnak kelni.

3.Tévhit: „Hisz még olyan kicsi, majd rendezzük az alvását, ha 1 éves lesz!”
Valójában: 1 éves kor után a kisdedek már erős akaraterővel rendelkeznek, sokkal nehezebben alkalmazkodnak az új szokásokhoz. Persze sosem késő. 🙂

4.Tévhit: „A gyermekem egyszerűen rossz alvó, majd kinövi.”
Valójában: A babák alvása nem csak a testi és szellemi fejlődést befolyásolja, hanem a szülők gyermekükhöz és egymáshoz való viszonyát is. A megfelelő fejlődés és a családi béke megteremtése érdekében fontos, hogy segítsünk a gyerkőcnek a megfelelő alvási szokások kialakításában.

5.Tévhit: „Jaj, nehogy felébreszd, azt nem szabad!”

Valójában: Néha szükséges, nem ártunk vele a babának. Rendszeresen természetesen ne tegyük.

+1 Tévhit: „2 alvás napközben elég az 5 hónapos babámnak.”
Valójában: Ebben az életkorban a gyermekek még csak 1-2 órát tudnak ébren maradni, utána szükségük van alvásra, mert a túlzott fáradság hatására számos egyéb alvásprobléma is kialakulhat.

 Szeretnél még többet tudni a babák alvásáról? Iratkozz be az ingyenes, két hónapos Édes álom alvástanfolyamra! A leckéket e-mailben kapod meg, és most több meglepetés is vár Rád!

Kérlek, valós nevet és e-mail címet adj meg, mert csak akkor kapod meg a leveleket. Bármikor meggondolhatod magad és a hírlevelek alján lévő linkre kattintva leiratkozhatsz a tanfolyamról. Köszönöm
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-80448/2014. Adatkezelési tájékoztató
2016-05-10T07:25:36+00:00